Пиріжки на кефірі і соді: швидкий рецепт без заморочок

Повірте, вони вийдуть дуже смачні.

Найголовніше в цих пиріжках — тісто, адже готується воно за лічені хвилини без дріжджів і виходить неймовірно ніжним. Начинку можна використовувати абсолютно будь-яку, на ваш смак. Пиріжки можуть бути солодкі або з солоною начинкою/

Про це пише Мій Світ, за матеріалами bbcccnn.org

Необхідні продукти:

  • 250 мл кефіру
  • 2 столові ложки сметани
  • 1 куряче яйце
  • 1 чайна ложка соди
  • 650 грам пшеничного борошна
  • 1 чайна ложка солі
  • 1 столова ложка цукру
  • 30 мл рослинної олії
  • начинка

Починаємо приготування:

  1. У миску вливаємо кефір, додаємо сметану, куряче яйце, рослинну олію, масло, цукор, сіль і соду, все перемішуємо. У масу частинами вводимо борошно і замішуємо м’яке тісто. Робимо це спочатку ложкою, а потім домішуємо його руками.
  2. Тісто виходить м’яке і злегка липне до рук.
  3. Тісто накриваємо кришкою і залишаємо на 20 хвилин.
  4. Приготуємо будь-яку начинку на ваш смак.
  5. Через відведений час тісто присипаємо борошном і вимішуємо ще 2-3 хвилини. Ділимо його на необхідну кількість частин. Кожну частину скачуємо в кулю і відкладаємо в стороні, накриваємо плівкою.
  6. Руки змащуємо рослинною олією, беремо один шар, розподіляємо в пласт і в центр кладемо начинку, скріплюємо краї.
  7. У сковороду наливаємо олію, нагріваємо і кладемо пиріжки швом вниз. Смажимо на повільному вогні до золотистого кольору, а потім подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Не вдається скопіювати.