Як приготувати малосольні помідори в холодній воді

Помідори виходять неймовірно смачними. Спочатку вони мають солодкуватий смак, а постоявши трохи довше набувають смак бочкових помідорів. Приготування займає максимум півгодини, а результат радує. Так що відразу соліть побільше помідорів, оскільки ви не встигнете їх самі спробувати.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Корисна порада: вибирайте помідори середнього розміру, пружні і не перезрілі. Їх розмір повинен бути не більше 5-6 см.

Продукти, які потрібні:

  • Помідори один кг;
  • Часник одна головка;
  • Петрушка / кріп / листя хрону;
  • Вода один літр;
  • Цукор одна ч. л.;
  • Сіль дві ст. л.

Покроковий процес засолювання помідорів

Гарненько миємо помідорчики і складаємо їх в підготовлені банки.

Корисна порада: зробіть по кілька проколів за допомогою зубочистки на кожному плоді помідора біля плодоніжки.

У холодній воді розчиняємо сіль, цукор і заливаємо цією сумішшю помідори.

З часнику знімаємо лушпиння і ріжемо кожен зубчик на дві половинки. Складаємо їх в баночки.

Грубо січемо зелень і закладаємо зверху помідорів.

Накриваємо ємності плоскими тарілочками. Капроновими кришками ні в якому разі не закриваємо, а то вони роздуються. Залишаємо їх так на добу при кімнатній температурі.

Потім пробуємо їх і якщо смак подобається, то можна сміливо їсти. А можна закатати на зиму.