5 рецептів приготування найсмачнішого маринаду для курячої грудки

Рецепти маринаду для курячої грудки.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Poradnik

Часниковий

знадобиться

  • часник – 2 зубці;
  • мед – 4 ст. л .;
  • соєвий соус – 2 ст. л .;
  • оливкова олія – 2 ст. л.

приготування

Всі компоненти, зазначені в рецептурі потрібно з’єднати в пакеті, додати туди грудку, закрити, і гарненько струснути. Нехай м’ясо маринується 2 години, після чого його потрібно викласти на деко і випікати до готовності. Після цього грудку потрібно дістати з духовки, накрити листом фольги, і так залишити до повного охолодження.

З лимончиком

знадобиться

  • цедра лимона – 1 ст. л .;
  • лимонний сік – 3 ст. л .;
  • часничок – 2 зубці;
  • перець чорний – 1 ст. л .;
  • сіль – 0,5 ч. л .;
  • оивкова олія – 2 ст. л.

приготування

Вступити потрібно аналогічним чином, як і в першому рецепті.

Медово-гірчичний

знадобиться

  • мед – 4 ст. л .;
  • гірчиця в зернах – 1 ст. л .;
  • паприка – 0,5 ч. л .;
  • сіль – 0,5 ч. л .;
  • перець чорний – 0,5 ч. л .;
  • оцет яблучний – 2 ч. л .;
  • порошок часнику – 0,5 ч. л .;
  • чилі перчик – ¼ ч. л .;
  • оливкова олія – 1 ст. л.

приготування

Можна перемішувати маринад з грудками не в пакеті для морозилки, а в будь-який мисці або каструлі, особливо, якщо ви збираєтеся готувати в цей же день. Замість яблучного оцту в цьому рецепті можна використовувати столовий, дивіться на свій смак. Якщо присутність перчика чилі – це для вас занадто гостро, то можна обійтися і без цього інгредієнта. До речі, в принципі можна використовувати і соняшникову олію, тільки вибирайте нерафіновану. Меду можна використовувати трохи менше, а крім гірчичних зернят, непогано було б додати хоча б чайну ложечку самої гірчиці.

З кінзою

знадобиться

  • лаймовий сік – 4 ст. л .;
  • зіра – 1 ч. л .;
  • сіль – 0,5 ч. л .;
  • перчик чорний – 0,5 ч. л .;
  • чилі перець – щіпка;
  • кінза – 3 ст. л.

приготування

Замість лаймового соку можна, звичайно ж, використовувати лимонний, і можна використовувати додаткові прянощі, які вам більше подобається. Особисто для мене – замариноване м’ясо – це в будь-якому випадку шашлик. А шашлик важко сприймати без маринованого цибульки. Тому можна перемішати всі компоненти для маринаду, і відправити грудки маринуватися разом з цибулькою, порізаною кільцями. Потім випікайте грудку, як описано в попередніх рецептах, а мариновану цибульку викладіть зверху на м’ясо за хвилин п’ять до закінчення приготування.

Карибський маринад

знадобиться

  • сушений чебрець – 1 ч. л .;
  • гвоздика мелена – 0, 5 ч. л .;
  • сіль – 0,5 ч. л .;
  • перчик чорний – 0,5 ч. л .;
  • порошок часниковий – 2 ст. л .;
  • кориця – щіпка;
  • оливкова олія- 2 ст. л .;
  • лаймовий сік – 2 ст. л.

приготування

Не всім подобаються такі пряні спеції, як гвоздика і чебрець, але саме завдяки цим інгредієнтам смак м’яса стає якимось оригінальним. Та й присутність кориці додає якоїсь родзинки.

Якщо ви збираєтеся відправити м’ясо в заморозку, то спочатку його потрібно замаринувати протягом двох годин в герметичному пакеті, а потім прямо в цьому пакеті і перекласти в морозильну камеру.

Смачного!

Не вдається скопіювати.