Багато років поспіль шукала рецепт смажених пиріжків, смак яких пам’ятаю з дитинства: нарешті знайшла, секрет – в тісті

Краще тісто в житті я пробувала, коли такі пиріжки з капустою пекла моя бабуся. Нарешті я знайшла чудовий рецепт, за яким виходять ідеальні пиріжки. Весь секрет – в правильно підібраних інгредієнтах.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Школа Життя

Необхідні продукти:

  • 700 г пшеничного борошна (не сипати все відразу, може піти менше в залежності від сорту);
  • 500 мл відвареної картоплі (теплої);
  • маленька упаковка сухих дріжджів;
  • 2 ст. л. цукру;
  • 0,5 ч. л. солі;
  • 3 ст. л. масла вершкового.

Раніше чула, що додавання відвареної натертої картоплі в дріжджове тісто допомагає йому довго зберігати свіжість. Воно не черствіє. Такий секрет використовують навіть при випічці пасок. Та й відвар з картоплі набагато доступніший за вартістю, ніж звичні кефір або молоко, на яких традиційно замішують тісто.

Приготування пиріжків

Щоб тісто вийшло ідеальним, замішую його так. До теплого картопляного відвару додаю сіль, цукор, масло, перемішую і вливаю в борошно, в яке попередньо додала сухі дріжджі.

Замішую тісто, щоб не прилипало до рук, змащую руки олією, тоді муки піде менше, а тісто буде пишне і однорідне. Ставлю в тепле місце, щоб підійшло (за 20 хвилин тісто збільшується майже втричі).

Ретельно вимішую, формую ковбаску, розрізаю на рівні частини. Руками надаю необхідну форму: круглу або овальну, кладу начинку і ліплю, як вареник. Потім розміщую на розігріту сковороду, смажу до готовності під закритою кришкою.

Начинка для цих пиріжків може бути будь-яка, солодка або солона, з картоплею, чи капустою – на ваш смак. Головне, що тісто буде дуже вдалим. Те що треба!

Не вдається скопіювати.