Баклажани як шашлик з овочами на зиму! Вони такі смачні, що неможливо встояти

Таку консервацію завжди робила моя бабуся і зараз і я частенько використовую цей рецепт. Смак страви дуже оригінальний, аромат просто приголомшливий, а приготування їжі – зовсім без зайвого клопоту.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • баклажани, помідори і солодкий перець по 1 кг;
  • цибуля – 700 г;
  • часник – 1 головка;
  • приправа для шашлику – 2 ст.л;
  • сіль – 2 ст.л;
  • цукор – 3 ст.л;
  • перець – 0.5 ч.л;
  • оцет 9% – 90 мл;
  • олія соняшникова.

Процес приготування

Баклажани ріжемо кільцями по 1 см. Цибулю ріжемо півкільцями.

Червоний солодкий перець ріжемо половинками, помідори часточками. Часник пропускаємо через прес.

Розігріваємо олію і обсмажуємо солодкий перець по 1 хвилині з кожної сторони. Складаємо в окрему ємність.

Обсмажуємо баклажани до рум’яності з двох сторін і складаємо з окрему ємність Змішуємо всі приправи з сіллю і цукром.

Баклажани, перець і помідори змішуємо окремо з часником і цибулею, додаємо порівну спеції і оцет.

Перемішуємо і ставимо в холодильник на 7 годин.

Розкладаємо шарами овочі в банки, заливаємо залишками соку і накриваємо кришками.

Ставимо банки в каструлю на рушник, наливаємо воду по шийку банок, стерилізуємо з моменту закипання 30 хвилин.

Закручуємо кришки, перевертаємо і охолоджуємо.

Зберігаємо в підвалі або в коморі.

Якщо хочете, можете ще додати і свіжу зелень на свій смак, я так і роблю, просто в оригінальному рецепті, який я вам запропонував, зелень не присутня.

Не вдається скопіювати.