Баклажани з фаршем — готую дуже просто і швидко, а головне, нічого не потрібно смажити

Будемо робити смачні баклажани з фаршем, в ароматному і пікантному томатному соусі з часником, паприкою. Страва буде корисною, адже ми будемо все запікати в духовці.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • фарш, 500 г;
  • баклажани, 1 кг;
  • цибуля, 1 шт;
  • сіль, перець, олія соняшникова.

Для приготування соусу необхідно:

  • помідори, 2 шт;
  • часник, 2 зубчики;
  • паприка копчена, 1 ч.л;
  • сіль, зелень.

Процес приготування

Баклажани промиваємо, ріжемо на 2 частини і вибираємо середину, щоб залишився човник. Укладаємо їх в підсолену воду.

М’якоть з баклажан подрібнюємо, змішуємо з обсмаженою кубиком цибулею, фаршем, сіллю, перцем, копченою паприкою, нарізаною зеленню, іншими спеціями на ваш смак.

Човники баклажанів просушуємо всередині і зовні паперовими рушниками і укладаємо в форму для запікання.

Фаршируємо їх начинкою.

Помідори опускаємо на хвилину в кип’яток, потім виймаємо, знімаємо шкірку і ріжемо кубиком.

Обсмажуємо на сковороді з невеликою кількістю олії, додаємо подрібнений часник, сіль і перець за смаком, копчену паприку і зелень.

Порада: в загальному для страви ви беріть свої улюблені спеції для м’яса і овочів — буде дуже ароматно.

Томатну масу подрібнюємо блендером і заливаємо баклажани.

Ставимо в розігріту духовку до 180 градусів і запікаємо близько 35 хвилин.

Виймаємо, посипаємо нарізаною зеленню і подаємо до столу.

До таких баклажанів можна подавати будь-які гарніри, салати.

Баклажани з фаршем - готую дуже просто і швидко, а головне, нічого не потрібно смажити

Не вдається скопіювати.