Червоний маринований перець на зиму: найкраща закуска для вашого столу

Цим чудовим рецептом зі мною поділилася моя тітка. За що їй величезна подяка, так як користуюся цим рецептом регулярно вже кілька років.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Необхідні інгредієнти

  • 5 кг. червоного перцю

Маринад:

  • 1 ст. л. солі з верхом
  • 2 склянки соняшникової олії
  • 1 склянка оцту 9%
  • 1 склянка цукру
  • 1 стакан води

Як приготувати червоний маринований перець на зиму

Перець порізати невеликими шматочками, приблизно 2,5 х 2,5 см., або як більше подобається.

Приготувати маринад. Для цього змішати воду, цукор, оцет, олію і сіль, поставити на вогонь і довести до кипіння.

У киплячий маринад всипати перець, перемішати і проварити, періодично помішуючи, 10 хвилин (з моменту закипання).

Після чого розкласти перець по стерилізованих банках і закатати.

Я ще на всякий випадок банки перевертаю, і укутую до повного охолодження.

Вихід 5 літрових банок. Але якщо перець не надто соковитий, то може вийде і 4 банки.

Не вдається скопіювати.