Картопляно-сирні пляцки на сковорідці без краплі олії: смакота, яку можна навіть в піст! Такого ви ще не готували!

В піст – саме те, що треба!

Під час посту дуже хочеться приготувати щось смачне і корисне. Пропонуємо вам зробити коржі з картоплею.

Повідомляє miysvit.pp.ua, із посиланням на На Волне

Прості, швидкі і смачні коржі з начинкою з картоплі та цибулі перевершать всі ваші очікування.

Ніжне і м’яке дріжджове тісто на кефірі і багато начинки – що може бути смачніше домашніх коржів, приготованих своїми руками! Ось рецепт.

Інгредієнти:

  • 400 мл кефіру (або кислого молока);
  • 550 гр борошна;
  • 0,5 ч. л. соди;
  • 0,5 ч. л. солі;
  • 500 г відвареної картоплі;
  • 50 мл молока;
  • 1 велика цибулина;
  • 2 ст. л. рослинної олії;
  • масло вершкове (для змащування гарячих коржів).

Приготування:Борошно змішайте з сіллю і содою, з’єднайте цю суміш з теплим кефіром (або кислим молоком).

Замісіть м’яке еластичне тісто, накрийте рушником і дайте відпочити хвилин 20-30.

Цибулю подрібніть і обсмажте до золотистого кольору. Відварену гарячу картоплю потолочіть в пюре.

Додайте в картопляне пюре гаряче молоко і обсмажену дрібно рубану цибулю, все перемішайте.

Тісто розділіть на рівну кількість кульок, розкачайте кожну кульку в невелику корж товщиною близько 8 -10 мм,…

… на середину покладіть начинку, защипніть вгорі тісто, ..

… покладіть швом вниз і розкачайте корж. Не страшно, якщо коржі трохи порвуться.

Смажте коржі на розпеченій сухій сковороді на середньому вогні близько 2-3 хвилин з кожного боку – одну сторону під кришкою, другу без кришки.

Гарячі коржі змастіть вершковим маслом.

Смачного! Обов’язково діліться цим смачнючим рецептом з друзями!