Обов’язково спробуйте приготувати! Сало по рецепту запорізьких козаків. Збережіть щоб не загубити!

Пропонуємо до вашої смачне сало по рецепту запорізьких козаків. Збережіть щоб не загубити.

Така закуска допомагає моментально відновити сили, отримати заряд енергії та підняти настрій. Та й чого гріха таїти, це одна з кращих закусок.

Повідомляє miysvit.pp.ua, із посиланням на Вакурат

У даній публікації в переддень головних зимових свят хочемо розповісти про рецепт засолювання сала справжніх запорізьких козаків. Вже вони-то повинні знати як готувати цей делікатес.

Набір необхідних інгредієнтів

Суворі мужики не могли дозволити мати при собі широкий набір інгредієнтів, але зате вони прекрасно обходилися мінімальним набором продуктів.

З розрахунку на один кілограм сала або прошарок буде необхідно:

  • Вода холодна кип’ячена – 2 літри;
  • Лаврушка – 5 – 8 штук;
  • Горошини перцю чорного – 15 – 20 штук;
  • Часник – 20 – 25 зубчиків. Чим більше – тим смачніше, але орієнтуватися треба на власний смак;
  • Сіль – 20 ложок столів.

Покроковий процес приготування

Крок 1

Шматок сала або грудинки слід вимити, шкурку поскоблить ножем, а потім насухо витерти паперовими серветками.

Після сало потрібн порізати на шматки розміром по 100 – 150 грам. Це дозволить краще і швидше салу просолитися.

Крок 2

Часник необхідно подрібнити. Це можна зробити, скориставшись пресом, теркою або ножем – довільним чином.

Крок 3

На дно ємності, де передбачається солити сало, слід викласти шар подрібненого часнику.

І вже на часник викласти шматочки сала. Потім знову часниковий шар і знову – сало. Завершальний шар – з часнику.

Крок 4

Прийшов час зайнятися приготуванням розсолу. Для цього в воду слід покласти всі перераховані в списку інгредієнти і довести її до кипіння.

Добре перемшати і повністю розчинити сіль.

Крок 5

Після залишити осторонь розсіл і дочекатися його охолодження до кімнатної температури.

Потім залити його в ємність, де знаходяться часник і сало.

Крок 6

Після сало в розсолі потрібно прибрати туди, де прохолодніше. Ідеальний варіант – погріб, але він є далеко не у кожного. А тому погріб може замінити нижня полиця в холодильнику.

Через 3 – 4 дні розсіл можна вилити, а шматочки сала потрібно обернути в поліетилен, наприклад в харчову плівку і прибрати в морозилку.

Через день – два сало за рецептом запорізьких козаків готове.

Обов’язково спробуйте приготувати сало або прошарок за цим рецептом. Ви здивуєтеся, що рецепт був придуманий не досвідченою жінкою-кулінаром, а суворим козаком.

Сало за цим рецептом в міру солоне, ніжне, м’яке, ароматне. З м’якою скоринкою. Легко відкушується і легко жується.

Смачного!

Не вдається скопіювати.