Смачне універсальне заварне тісто для вареників, пельменів, поз, чебуреків. Збережіть рецепт!

Тримайте рецепт смачного тіста.

Це не тісто, а просто пісня! Ніжне, еластичне, приємне в роботі і дуже смачне! І пельмені, і вареники або чебуреки завжди з ним виходять просто дивовижні. А ще з нього можна приготувати дуже смачні манти, пози, пироги і листкові коржі.

Складові:

Повідомляє miysvit.pp.ua, із посиланням на Вакурат

– 1 яйце,

– сіль,

– 3 склянки борошна,

– 1 столова ложка олії,

– 1 склянка окропу.

Приготування.

До яйця додайте сіль і збийте виделкою.

Потім додайте 3 склянки борошна і 1 ложку олії.

Ретельно перемішайте і додайте 1 склянку окропу (не бійтеся, клею не буде).

Вимішайте ложкою.

А потім замішайте руками (якщо необхідно, додайте трохи борошна).

Смачного!

Тісто на мінералці для пельменів і вареників

Складові:

– 1 склянка мінеральної газованої води,

– 1 яйце,

– 0,5 чайної ложки солі,

– 0,5 чайної ложки цукру,

– 4 столові ложки олії,

– борошно (скільки забере).

Вам аткож сподобається: ?

Після того як ви дізнаєтесь цей рецепт, завжди будете маринувати скумбрії тільки так!

Приготування

У мисці з’єднайте всі складові, крім борошна. Муку підсипайте поступово. Замісіть м’яке еластичне тісто. Воно повинно вийти блискучим і не повинно прилипати до рук і столу.

Готуйте вареники або пельмені. Це тісто можна варити, тушкувати і навіть пекти. Воно підійде і для чебуреків, але тоді в тісто не додавайте яйце.

Смачного!

Заварне тісто, просто супер

Складові:

– 1 склянка води,

– 50 г вершкового масла,

– дрібка солі,

– 2 яйця,

– 3 склянки борошна.

Приготування

У каструлю налийте воду, додайте сіль, вершкове масло. (Вода повинна закипіти, масло розчиниться).

У киплячу воду додати 1 склянку борошна, швидко перемішайте.

Вбити по одному яйця, розмішайте спочатку ложкою, потім руками.

Додайте борошно і замісіть тісто. (Краще додавати по одній склянці).

Тісто накрийте харчовою плівкою і залишіть на 30 хвилин.

Тісто виходить дуже м’яке, еластичне. З ним приємно працювати! Це дуже вдалий варіант тіста, підходить і на пельмені, і вареники. Увечері можна приготувати тісто, а вранці готувати вареники чи пельмені (тісто зберігати в холодильнику, накрите харчовою плівкою).

Смакові якості тіста вас вразять, таких смачних вареників і пельменів ви ще не їли! І ще є дуже великий плюс: якщо залишиться трохи вареників і пельменів, розігрійте їх на вечерю і будете вражені – вони неначе щойно зварені!

Приготуйте це тісто і воно вам сподобається на всі 100%.

Смачного!

Заварне тісто для вареників і пельменів

Це тісто навчила мене робити свекруха. Спочатку я ним користувалася у піст, але воно так мені сподобалося, що я стала його використовувати і для пельменів, і для вареників, і смажених коржів із різноманітними начинками. Тісто зовсім не містить яєць, дуже пластичне, добре ліпиться, але не липне до рук і поверхні.

Складові:

– 250 мл окропу,

– 50 г олії,

– 1/2 чайної ложки солі,

– приблизно 400 г борошна.

Вам аткож сподобається: ?

Куряче філе “Сюрприз”: порційна вечеря без зайвих витрат і клопотів

Приготування

В окріп влийте олію, додайте сіль і половину борошна.

Розмішайте міксером насадками для тіста. Спочатку тісто досить грудкувате, але дуже швидко стає однорідним і гладким.

Поступово додаючи борошно, замісіть досить круте, але м’яке тісто. Якщо тісто вийде дуже круте, можна покласти його в пакет на 30 хвилин, воно стане більш пластичним.

Тісто нагадує м’який пластилін, добре ліпиться, при цьому абсолютно не прилипає до рук, столу і качалки, не потрібно додаткового борошна. Розкочується досить тонко, при розтягуванні НЕ рветься.
Смачного!

Тісто на вареники та пельмені

Складові:

– 2-3 склянки борошна (залежить від сорту борошна і від його вологості),

– 1/2 склянки молока,

– 1/3 склянки води,

– яйце,

– 1 ч. л. олії,

– 1 ч. л. солі.

Приготування.

Класичне пельменне тісто має складатися з борошна, яєць і води (або молока) – цей склад визначився багатовіковим досвідом багатьох народів. Важливим питанням є визначення правильних пропорцій і тут знову на допомогу приходить досвід. Ідеальне співвідношення яєць і води – на кожне середнє яйце необхідно брати 2 склянки борошна. Для отримання необхідної в’язкості до тіста додають теплу воду та / або молоко. Олія робить тісто ніжнішим. Сіль додають за смаком.

Отже, висипте на стіл або в чашку 2 склянки борошна. У центрі отриманої гірки зробіть невелику ямку, розбийте туди яйце і додайте теплу воду, змішане з молоком і сіллю.

Ретельно вимішайте тісто, додайте в нього 1 чайну ложку олії і ще раз ретельно вимішайте.

Отримане тісто накрийте тканиною або рушником і залишіть на 40 хвилин для дозрівання. Через 40 хвилин чудове тісто буде готове.

Дякуємо що читаєте нас!

Не вдається скопіювати.