Тертий пиріг з яблуками – бюджетно і просто

Пісочне тісто з яблучною начинкою – це смачно і просто.

Повідомляє miysvit.pp.ua, із посиланням на mandarynka.com.ua

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • борошно – 3 склянки;
  • яблука – 1 кг;
  • яйця – 2 шт;
  • розпушувач і кориця – по 1 ч.л;
  • цукор, половина склянки і трохи для посипання яблук;
  • маргарин – 250 г;
  • ванільний цукор – 1 пакетик;
  • крохмаль – 1 ст.л;
  • сіль – щіпка;
  • масло вершкове – 2 ст.л.

Просіваємо борошно і з’єднуємо з сіллю і розпушувачем.

Маргарин січемо на кубики, всипаємо порційно борошно і перетираємо масу руками до утворення крихти.

Яйця збиваємо з цукром і ванільним цукром.

Виливаємо яєчну масу в крихту, замішуємо тісто, воно повинно бути м’яким і не липучим до рук.

Ділимо тісто на 2 частини і кожну укладаємо в пакет і залишаємо в морозильній камері на 2 години.

Яблука очищаємо від шкірки, вирізаємо серцевину і натираємо на грубій терці, скроплюємо соком лимона.

Форму для випічки застеляємо пергаментом і натираємо в неї 1 частину тіста. Викладаємо яблука, зверху кладемо шматочки вершкового масла і посипаємо цукром, корицею.

Зверху натираємо другу частину тіста.

Випікаємо при 230 градусах до готовності.