Як готувати кутю, щоб вона вдалася смачною. 2 неймовірно смачні рецепти!

Привіт! Шановний читачу ми раді бачити вас на нашому сайті. Свят вечір уже на порозі, тому потрібно знати як правильно готувати кутю.

Щоб смачно приготувати кутю, треба знати деякі хитрощі і мати перевірений рецепт, який передається із покоління в покоління. До вашої уваги два рецепти смачної куті.

Повідомляє miysvit.pp.ua, із посиланням на Вакурта

Вибираючи зерно для куті, покуштуйте його, чи не кисле, гірке або затхле. Перед варінням залийте водою на 5-6 годин. Відтак воду треба обережно злити, долити чистої (удвічі більше, ніж є пшениці), поставити на середній вогонь, довести до кипіння.

Коли вода закипить – зніміть піну, посоліть і додайте трохи олії (тоді кутя буде розсипчастою).

Вогонь зменшіть до мінімуму і варіть до готовності, доливаючи за потреби воду. Щойно каша закипить, її можна один раз розмішати.

Вам також сподобається: ?

Рецепт смачної свинячий рульки. Просто пальчики оближеш!

Мак найліпше розтирати у макітрі за допомогою макогона. Можна мак запарити окропом або залити на ніч холодною водою, а вранці відцідити й відтиснути воду крізь подвійну марлю. Далі розтерти у кухонному комбайні або макітрі.

Кутя традиційна

Інгредієнти:

  • 1 скл. пшениці або перлової крупи,
  • 1 л води,
  • по 1 скл. горіхів і родзинок,
  • по 100 г меду й маку. Можна додати інші сухофрукти та мармелад.

Приготування:

Крупу ретельно промити і відварити до м’якості. Відкинути на решето, обдати холодною водою, дати воді стекти і викласти в миску. Мед розчинити з невеликою кількістю узвару, змішати з кутею, розтертим маком, січеними горіхами і розпареними родзинками.

Смачного!

Вам також сподобається: ?

Смачний домашній сальтисон із свиної рульки. Завжди такий готую!

Кутя рисова

Інгредієнти:

  • 500 г рису,
  • по 200 г родзинок і мигдалю,
  • укор, кориця.

Приготування:

Рис перебрати, промити, залити холодною водою довести до кипіння, відкинути на друшляк і промити холодною водою. Потім знову залити великою кількістю холодної води і варити до готовності, не мішаючи. Воду злити, рис охолодити. Мигдаль розтерти, додати цукор, розмішати, розвести невеликою кількістю води і з’єднати з рисом. Додати вимиті та ошпарені родзинки, корицю і знову ретельно перемішати.

Смачного!

Дякуємо, що читаєте нас!