Дуже смачна засипана капуста. У нас її мало хто її готує, я їла її в Калуші і там навчилась готувати. Подавати цю капусточку треба з шкварками – золотистими та ароматними, і чорним свіжозмеленим перцем

Ця страва несправедливо забута, а колись наші бабусі і мами готували її дуже часто. Засипана капуста – надзвичайно смачна і ситна страва. У нас її мало хто її готує, я їла її в Калуші і там навчилась готувати.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Українці Сьогодні

Подавати цю капусточку треба з шкварками – золотистими та ароматними, і чорним свіжозмеленим перцем. Капуста засипана, тепер це улюблена страва моєї сім’ї.

Необхідні інгредієнти:

  • Квашена капуста – 2 літри.
  • Молоко – 1 літр.
  • Сметана – 1 літр.
  • Пшоно – 1 склянка (250 г).
  • Масло – 125 г.
  • 1 цибулина велика.
  • 300 г сала свіжого.

Спосіб приготування:

Капусту промити та відварити до готовності. Воду злити і залити капусту молоком, як закипить – присипати зверху промитим пшоном. Не мішати аж до готовності пшона – воно має дійти до готовності на молочному парі!

Якщо в процесі пшоно загрубіє зверху, то легенько покропіть його гарячою водою, і доведіть до готовності.

Поки все вариться, підсмажте цибулю на вершковому маслі до м’якості – відкладіть! Cало поріжте кубиком і посмажте на шкварочки – відкладіть!

Завершуємо приготування: перемішайте капусту з пшоном, яке гарно зварилось, додайте цибульку, сметану, посоліть до смаку… дайте закипіти – готово!

Рецепт – Marina Stadnik.

Фото – Marina Stadnik.

Смачного вам і вашій родині!