Дуже смачний торт «Шоколадна казка». Одним шматочком не обійтися

Я дуже люблю робити десерти та солодощі, але намагаюся вибирати прості рецепти, так як зі складними я точно не змогла б упоратися. І ось днями я приготувала торт «Шоколадна казка» і була просто вражена. Готується він легко і просто, а виходить таким смачним, що хочеться з’їсти його цілком за один присід, а потім приготувати відразу ж ще один, щоб продовжити задоволення.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо

Список інгредієнтів

Щоб зробити коржі для цього воістину чарівного торта, нам знадобляться такі компоненти, як:

  • 350 грам борошна;
  • 200 грам цукру;
  • 60 грам какао-порошку (п’ять столових ложок);
  • чайна ложка розпушувача тіста;
  • половина чайної ложки соди;
  • чайна ложка яблучного оцту;
  • пара яєць;
  • по склянці молока і окропу;
  • половина склянки рафінованої олії;
  • дрібка солі;
  • ванілін за смаком.

Для створення крему нам потрібні будуть тільки:

  • 230 мл згущеного молока;
  • 150 грам вершкового масла.

А покриваємо торт ми глазур’ю, для приготування якої нам знадобляться:

  • 100 грам шоколаду;
  • 4 столові ложки вершків.

Приготування коржів

Насамперед кладемо в миску борошно, какао-порошок, розпушувач, сіль та цукор і змішуємо їх. Потім в іншій мисці збиваємо міксером яйця, соняшникову олію і молоко, а коли суміш стане однорідною, додаємо туди окріп і розмішуємо вже вручну. Далі з’єднуємо суху і яєчну маси воєдино, додаємо до них соду, погашену оцтом, і перемішуємо.

Після цього форму для випічки застилає пергаментом і виливаємо туди половину тіста. У мене форма була діаметром 28 см, але можна брати і більше або менше, в такому випадку просто буде корж трохи тонше або товщі моєї. Потім ставимо це тісто в розігріту до 180 ° С духовку і запікаємо його там протягом 20 хвилин. Далі готовий корж витягаємо і виливаємо в форму для випічки другий, щоб його також випікати протягом 20 хвилин.

Збірка торта

Коли коржі будуть готові, робимо крем, для чого міксером збиваємо вершкове масло кімнатної температури протягом пари хвилин. Потім до нього вливаємо згущене молоко і продовжуємо збивання, щоб суміш стала однорідною.

Після цього беремо коржі, обрізаємо їх зверху і з боків, щоб поверхня стала гладкою, а потім промазуємо кремом один корж. Далі зверху накриваємо його другим коржем і кремом змащуємо боки торта, які потім посипаємо крихтою, отриманою з обрізків від коржів. Потім робимо глазур, розтопивши на водяній бані шоколад і змішавши його з вершками.

Цією глазур’ю поливаємо торт зверху і відправляємо його в холодильник на годинку. А коли час вийде, можна тут же подавати цей ніжний десерт до столу, де його з’їдять з неприхованим задоволенням.

Не вдається скопіювати.