Дивовижно смачний і легкий торт з лаваша та вишень без випічки

А виглядає як з хорошої кондитерської — його не соромно приготувати як на святковий стіл, так і просто до приходу гостей. Спробуйте — і цей легкий тортик з лаваша стане одним з улюблених рецептів.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.

Інгредієнти

  • Сметана 20% — 500 мл.
  • Варене згущене молоко — 370 грамів
  • Тонкий лаваш — 500 грамів
  • Розморожена вишня (можна замінити на інші ягоди або фрукти) — 500 грамів
  • Сіль — щіпка
  • Шоколад для прикраси

Приготування

  1. Лаваш наріжте на 20 смуг шириною близько 15 см.
  2. Натріть на тертці шоколад для прикраси (за бажанням його можна замінити на кокосову стружку, горіхи або зовсім не прикрашати.
  3. Сметану збийте міксером з вареним згущеним молоком та сіллю до однорідності.
  4. Кожну смужку лаваша намазуємо кремом, на край викладаємо ряд вишень і загортаємо в трубочку.
  5. Трубочки викладаємо на змащену вершково-згущеним кремом форму шарами, щедро змащуючи кожен шар кремом.
  6. Відправте торт в холодильник мінімум на години. Як тільки він буде готовий, присипте тертим шоколадом зверху і з боків.

Обов’язково залиште десерт в холодильнику на кілька годин. Якщо подати його відразу, він, як і будь-який торт, не буде таким смачним. Він повинен встигнути просочитися.

У кондитерській справі цей процес називають стабілізацією. Так що не варто ставитися до тортика недбало тільки через лаваш і швидкість приготування. Спробуйте і переконайтеся в тому, що це дуже крутий десерт!

Смачного!