Фірмові пиріжки моєї тітоньки. Вони просто незрівнянні, тісто як пух

Пиріжки на кефірі, тісто готове вже через годину. Були днями в гостях, і нас пригощали ось такими смачними пиріжками, вони мені так сподобалися, ну я звичайно ж, без рецепта піти не змогла. Тітка каже, що це її фірмовий рецепт.

Повідомляє miysvit.pp.ua, із посиланням на mandarynka.com.ua

Складові:

  • Борошно – 750 гр.
  • Дріжджі сухі -11 гр.
  • Кефір – 500 мл.
  • Яйця – 2 шт.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Рослинна олія – 5 ст.л.

Для начинки:

  • М’ясо філе – 500 гр.
  • Рис – 100 гр.
  • Бульйон – 100-150 мл.
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – за смаком

Приготування:

У миску просіємо 750 грам борошна, додамо 11 грам сухих дріжджів і перемішуємо.

В іншу миску наливаємо кефір кімнатної температури 500 мл, розбиваємо 2 яйця, додаємо 1 ч.л. солі, 1 ст.л. цукру, перемішуємо і додаємо поступово борошно, приблизно в середині вливаємо 5 ст.л. рослинної олії перемішуємо і додаємо борошно, що залишилося, тісто має бути трохи липнуче до рук, борошна більше додавати не потрібно. Кладемо тісто в миску, закриваємо харчовою плівкою і прибираємо в тепле місце на 1 годину для підйому.

За цей час приготуємо начинку. Начинка підійде будь-яка капуста, риба, ягоди, фрукти або на Ваш смак. Я пропоную сьогодні смачну м’ясну начинку. Для початку відваром м’ясо. У каструлю наливаємо воду, додаємо лавровий лист, перець горошком, чайну ложку солі, цибулину і кладемо м’ясо 500 грам, у мене філе яловичини і варимо до готовності, я варю 1 годину 20 хвилин.

Відваримо 100 грам рису. У каструлю кладемо 100 грам промитого рису, додаємо половину ч.л. солі, вливаємо 300 мл води і ставимо варити, варимо на середньому вогні до готовності рису, я варю 15 хвилин, вимикаю і даю ще постояти 5 хвилин під кришкою.

Відварене м’ясо перекрутити на м’ясорубці, додаємо рис, кладемо чорний перець за смаком, сіль і вливаємо 100 мл бульйону, в якому варилося м’ясо. І перемішуємо, якщо Вам здасться начинка ще сухуватою, можна додати ще бульйону. За бажанням можна додати обсмажену цибулю на сковороді, але мені подобається і без цибулі, тому я його сьогодні не додавала. Начинка готова.

Тісто підійшло, кладемо його на стіл, обминаємо, розділимо на частини, з кожної частини робимо колобки, у мене виходить 25 колобків вагою 60 грам.

Беремо колобок розкатуємо качалкою коло, кладемо начинку і защипуємо як вам більше подобається, у мене сьогодні начинка м’ясна, тому я защипую у формі трикутника, залишилася звичка з дитинства, якщо трикутні значить з м’ясом. Все теж саме робимо з іншими пиріжками.

На сковороду наливаємо олію, так щоб пиріжки були покриті олією хоча б до середини, добре розігріваємо, кладемо пиріжки і смажимо на середньому вогні до готовності з двох сторін.

Пиріжки знімаємо і подаємо до столу. До речі і наступний день вони залишаються як свіжі.

Не вдається скопіювати.