Готуємо вдома яблучний штрудель, такий як у кав’ярні.

Він виходить хрустким і повітряним, а начинка – ароматна і соковита. Це справжня насолода.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Пампушок

Складові:

Для тіста:

  • Вода питна – один стакан
  • борошно пшеничне – 250 або 300 грамів
  • сіль
  • оцет столовий – 20 мл
  • олія – 30 мл

Для начинки:

  • яблука середнього розміру = чотири яблука
  • лимон – один плід,
  • вершкове масло – 80 грамів
  • сухарі панірувальні – три столових ложки
  • цукор – 100 грамів
  • родзинки за смаком
  • кориця

Приготування віденського яблучного штруделя

На робочу поверхню просіяти гіркою борошно і зробити в центрі невелике заглиблення.

Воду злегка підігріти і влити в поглиблення. Потім влити туди ж олію і оцет. Посолити за смаком.

Замісити тісто. Якщо потрібно, додати ще борошно. Тісто має вийти еластичне. Воно не повинно липнути до рук і дошки. Загорнути тісто в харчову плівку і залишити на столі, щоб відпочило.

Родзинки помити і залити окропом на п’ятнадцять хвилин. Потім воду злити, родзинки обсушити.

Поставити сковороду на вогонь, розтопити в ній вершкове масло і насипати панірувальні сухарі. Трохи обсмажити сухарі.

Лимон розрізати навпіл, видалити кісточки і з обох половинок вичавити лимонний сік. З яблук видалити серцевину. Нарізати яблука кубиками.

У невелику миску викласти яблука, вилити лимонний сік, додати родзинки, панірувальні сухарі, всипати цукор і корицю. Все перемішати. Начинка готова.

Коли тісто відлежиться на столі, розгорнути його і нарізати на дві рівні частини.

Робочу поверхню присипати борошном і розкачати тісто якомога тонше. Після розкочування руки змастити олією і розтягнути тісто. Чим тонше воно вийде, тим смачніше буде випічка.

Начинку розділити на дві частини. Одну частину розподілити рівномірно по окружності тіста. Потім згорнути тісто з начинкою рулетом.

Розкачати другу половину тіста і таким же чином приготувати другий рулет.

Приготувати деко, застелити його папером для випікання і викласти на папір два рулети з яблуками.

Духовку розігріти до 180 градусів. Відправити в духовку віденський яблучний штрудель для випічки приблизно на півгодини. Штрудель буде готовий, коли тісто трохи підрум’яниться. Головне не пересушити.

Готовий штрудель можна присипати цукровою пудрою.

Не вдається скопіювати.