Хрусткі вафлі – хмиз картопляним товкачем, легко і просто

Сьогодні хочу поділитися з вами дуже простим рецептом приготування смачних і апетитних солодких хрустких вафель, за смаком нагадують хмиз. Готувати їх дуже просто і легко, а в підсумку виходить справжній кулінарний шедевр. Зараз ви самі в цьому переконаєтеся.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Для приготування нам знадобиться:

  • Молоко – одна склянка.
  • Яйце куряче – одна штука.
  • Крохмаль картопляний – три столових ложки.
  • Цукор – чотири столові ложки.
  • Борошно пшеничне – одна склянка.
  • Ванілін – один пакетик.
  • Мед або цукрова пудра – за бажанням.
  • Олія соняшникова без запаху – для смаження.

Як приготувати вафлі

Для початку нам необхідно куряче яйце ретельно збити вінчиком з цукром і ваніліном.

Далі в отриману суміш влити склянку молока, додати картопляний крохмаль, борошно і ще раз збити віночком до отримання однорідної маси без грудочок.

Тісто у вас має вийти такої консистенції, як для звичайних оладок.

Тепер в сковорідку налити олію і добре її нагріти.

Потім робимо найцікавіше – беремо металеву толкушку для картоплі, занурюємо її в гарячу олію на сковороді, а потім в тісто і знову в олію на сковорідці. Тісто готується дуже швидко і легко відстає від толкушки.

Хрусткі вафлі - хмиз картопляним товкачем, легко і просто
Хрусткі вафлі - хмиз картопляним товкачем, легко і просто

Готовий хмиз відокремлюємо виделкою і обсмажуємо з іншого боку до золотистого кольору.

Хрусткі вафлі - хмиз картопляним товкачем, легко і просто
Хрусткі вафлі - хмиз картопляним товкачем, легко і просто

Вафлі виходять схожими за смаком на хмиз. Потім викладаємо готові вафлі на паперовий рушник, щоб вбралася зайва олія, а перед подачею за бажанням їх можна посипати цукровою пудрою або полити медом.

Хрусткі вафлі - хмиз картопляним товкачем, легко і просто

Не вдається скопіювати.