Хвилинна смакота з сиру! Десерт можна їсти хоч кожен день і не набридає

Хочете чогось смачного, а й корисного? Значить, приготуйте плавлений сир з сиру і шоколаду. Це так смачно, що можна їсти кожен день. Цей десерт за смаком схожий на шоколадну пасту, тільки в більш корисному варіанті. Підійде для сніданку і перекусів протягом дня. Легко наноситься на хліба.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Школа Життя

Які продукти потрібні:

  • 50 г масла вершкового;
  • 100 г шоколаду;
  • 20 г або дві ст. л. какао;
  • пів кілограма сиру;
  • 50 г цукру;
  • пів ч. л. соди;
  • третина ч. л. солі;
  • одне куряче яйце.

Переходимо до процесу приготування

Сир покладіть в глибокий посуд. Найкраще підійде фермерський сир, оскільки він повинен бути високої якості і жирний.

Хвилинна смакота з сиру! Десерт можна їсти хоч кожен день і не набридає

Вбийте в нього яйце, всипте цукор, сіль і соду.

Хвилинна смакота з сиру! Десерт можна їсти хоч кожен день і не набридає

Все перебити за допомогою блендера до отримання однорідної маси. Якщо у вас немає приладу, то підійде сито.

Хвилинна смакота з сиру! Десерт можна їсти хоч кожен день і не набридає

Помістіть сирну масу на водяну баню і весь час мішайте, поки сир не розплавиться, і маса не стане рідкою, на це піде приблизно десять хвилин.

Потім покладіть шоколад (підійде, як чорний, так і молочний), всипте какао і мішайте, поки маса не стане однорідною консистенцією. Можна обійтися без какао або шоколаду, тобто додати щось одне.

Хвилинна смакота з сиру! Десерт можна їсти хоч кожен день і не набридає

Після цього заберіть з плити і покладіть масло. Мішайте, поки воно не розчиниться.

Хвилинна смакота з сиру! Десерт можна їсти хоч кожен день і не набридає

Ось сир і готовий. Залишилося тільки перелити його в ємність, закрити плівкою і помістити в холодильну камеру, щоб повністю охолонув.

Хвилинна смакота з сиру! Десерт можна їсти хоч кожен день і не набридає

Дуже смачно його її їсти з булочкою чи хлібом і філіжанкою кави. А ваші діти більше не будуть просити купити їм Нутелу.