Кабачки обсмажую, занурюю в часниковий соус і кладу в банки. Взимку кращої закуски не придумаєш

Скільки б не було у мене заготовок на зиму, без цього варіанту не обходиться. Кабачки в соусі з часнику завжди до смаку всій моїй родині. Особливо їх любить чоловік, адже вони мають терпкий смак і аромат часнику. Також і застілля тепер без такої закусочкі не обходиться.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда

Список необхідних інгредієнтів

Щоб приготувати кабачки з часником, потрібно взяти такі інгредієнти:

  • Три кілограми кабачка.
  • Від 150 до двохсот мл рослинного масла без запаху.
  • П’ять столових ложок оцту 9-процентного.
  • Склянка цукру.
  • Столову ложку солі.
  • Пару чайних ложок чорного меленого перцю.
  • Від трьох до чотирьох головок часнику.

Кабачки потрібно взяти зовсім молоді, щоб насіння були ще молочні. Також у таких екземплярів не потрібно буде прибирати шкірку, що економить час.

Приготування закуски за рецептом

Починаю я з приготування часникового соусу. Часник потрібно очистити, промити і обсушити. Пропускаємо через прес, щоб подрібнити все до стану пасти. Додаємо оцет, перець і сіль. Гарненько трьом між собою, додаємо цукор і знову розмішуємо.

Кабачки потрібно промити, зрізати кінці і нарізати на круги товщиною в сантиметр. На рослинному маслі потрібно обсмажити наші кабачки, щоб вони стали м’якими. В процесі перевертаємо кабачки, щоб вони рівномірно підсмажилися.

Банки я беру по 500 мл, щоб відразу відкрити і з’їсти порцію. Їх потрібно простерилізувати будь-яким зручним способом. Кожен скибочку кабачка потрібно обдурити в соус з часнику, укладаємо щільно в банку. Залишки соусу також можна викласти між колами кабачка.

Набиваємо щільно, щоб зверху вийшло масло. Закриваємо всі стерильною кришкою, закочує.

Коли наші банки повністю охолонуть, їх потрібно перенести в прохолодне місце і зберігати вже там. Я просто прибираю в холодильник. Ця закуска може замінити салат або навіть гарнір, особливо для легкої вечері. При подачі можна додати трохи свіжої зелені.

Не вдається скопіювати.