Ледачі біляші – 30 хвилин і тарілка смакоти на столі

Такі біляші ви дуже швидко і просто зробите.

Повідомляє miysvit.pp.ua, із посиланням на mandarynka.com.ua

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • кефір – половина склянки;
  • сметана – половина склянки;
  • сіль – половина ч.л;
  • цукор – 1 ч.л;
  • борошно – 320-350 г;
  • олія рослинна – 1 ст.л;
  • яйце – 1 шт;
  • сода – половина ч.л.

Для приготування начинки візьміть:

  • фарш будь-який – 300-400 г;
  • цибуля – 1 шт;
  • сіль, перець і інші спеції, за смаком.

З’єднуємо всі інгредієнти, крім борошна і перемішуємо до однорідності.

Просіваємо борошно і порційно додаємо в тісто, замішуємо.

Робочу поверхню посипаємо борошном, викладаємо тісто і продовжуємо вимішувати, додаючи борошно. Повинно бути м’яке і еластичне тісто і якщо у вас залишається борошно, краще не перевантажуйте тісто. Накриваємо тісто рушником і залишаємо на 15 хвилин.

Фарш заправляємо сіллю і перцем, спеціями за смаком, можна додати нарізану зелень.

Цибулю дуже дрібно ріжемо (або натираємо на тертці) і також змішуємо з фаршем. Якщо маса виходить сухуватою, додайте води або розтопленого вершкового масла, вимішайте.

Ділимо тісто на 3 частини.

Кожну розкачуємо в більший корж або пласт, викладаємо третину фаршу, звертаємо рулетом, добре защипуємо краї і прокочуємо на столі.

Ледачі біляші - 30 хвилин і тарілка смакоти на столі

Ріжемо на 5 частин, защипуємо краї і прокочуємо качалкою в коржі.

Вступаємо так з усім тістом.

Розігріваємо олію і обсмажуємо біляші на сковороді з двох сторін до золотистого кольору.

Викладаємо на паперові рушники, потім складаємо на тарілку.

Не вдається скопіювати.