Мариноване листя на голубці. Відкрила банку, і можна починати крутити

Люблю голубці, адже це не лише смачна страва, а й дуже ситна. Традиційно її готують в більшості українських сімей. Для того, щоб менше витрачати час на підготовку листя, можна його просто замаринувати і використовувати готове.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Пошепки

Інгредієнти:

  • Капуста 1 шт.;
  • Корінь хрону 1 шт.;
  • Зерна гірчиці;
  • Петрушка;
  • Вода 1 л;
  • Сіль 3 ст. л.;
  • Цукор 1 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Налийте в каструлю воду та додайте сіль. Помістіть на вогонь, доведіть до кипіння й занурте повністю качан капусти.
  2. Потім готовий качан вийняти й відварені листки зняти за допомогою виделки. 
  3. Листя остудити до кімнатної температури, а потім потрібно відрізати ділянку з ущільненням, як ви це робите на голубці.
  4. Помістіть декілька листків один на одний та заверніть у рулетики. 
  5. В чисту банку помістити зернятка гірчиці, корінь хрону та викласти рулетики з відвареного листя. 
  6. Потім воду потрібно закипятити й додати до неї цукор та сіль. 
  7. Отриманим гарячим розсолом залити листя в банках, потім закрити їх герметично кришками, перевернути верх дном й укутати теплою тканиною. Залишити остигати. 

Перед використанням цього листя, мариновані листки ще замочуються в холодній воді, щоб вони не були надто соленими.

Приємного апетиту!

Ви маринуєте листя з капусти? 

Не вдається скопіювати.