Молоко і борошно — два головних інгредієнта для приготування повітряних пончиків

Хто не любить пончиків? Напевно, неможливо відшукати таку людину. Кожна господиня готувала б їх щодня, але зупиняє тяганина з ними. У мене є рецепт, легкий, простий, не вимагає великої кількості складових. Пончики виходять повітряними, ніжними і дуже смачними.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо

Складові

Для страви знадобиться:

  • молоко -200 грам;
  • яйце — одне;
  • борошно — 350 грам;
  • сіль — половина чайної ложки;
  • цукор — чайна ложка;
  • сухі дріжджі — сім грам;
  • соняшникова олія в тісто — дві столові ложки плюс для смаження.

Заправка:

  • часник — п’ять зубчиків;
  • сіль — щіпка;
  • олії — три столові ложки.

Приготування

У тепле молоко додаєте сіль, яйце, цукор, сухі дріжджі.
Все ретельно перемішують. Додаєте олії.
Знову змішуєте. Поступово додаєте просіяне борошно. Тісто має вийти не рідким.

Накриваєте ємність плівкою і залишаєте в теплому місці на сорок хвилин.
Після закінчення часу кладете тісто на стіл, припорошений борошном, і вимішуєте.

Діліть на шматочки вагою 15 грам. Робите кульки.

Накриваєте і залишаєте їх відпочивати на 15 хвилин.
Чи готуєте заправку — сполучаєте масло, сіль, часник. Останній пропускаєте через прес для часнику.

У ємності з товстим дном нагріваєте масло. Кількість — пончики повинні плавати. Обсмажуєте до золотистої скоринки.

Кладете пончики в глибоку миску і заливаєте заправкою. Добре струсіть. Залишаєте на 10 хвилин (для просочення).

Їжте так чи з будь-яким бульйоном.

Смачного!

Не вдається скопіювати.