М’ясний рулет з грудинки робиться просто, а гості його чекають як ресторанну страву

Зверніть увагу, що рулет потрібно починати готувати напередодні. Так м’ясо добре промаринується і вийде особливо смачним.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине Гніздо

Необхідні продукти:

Основні продукти:

  • грудинка — 1,5 кг;
  • сіль — 1,5 ст. л .;
  • коріандр (необов’язковий компонент) — 1 ч. л .;
  • мелений чорний перець — 0,5 ч. л. + 1 дрібка для обмазки рулету;
  • часник — 3 зубчики для сирого м’яса + 2 зубчики для обмазки рулету;
  • червоний гострий перець (необов’язковий компонент) — 1 ч. л .;
  • соєвий соус — 3 ст. л .;
  • паприка — 1 ч. л.

Продукти для варіння:

  • вода — 2 л;
  • сіль — 1 ст. л. без гірки;
  • ріпчаста цибуля — 1 шт .;
  • луска 5 цибулин;
  • лавровий лист — 2-5 шт .;
  • чорний перець горошком — 25 шт .;
  • часник — 2 зубчики.

Покроковий процес приготування:

Рівний шматок грудинки не до кінця розрізати навпіл.

Розрівняти, злегка відбити молоточком.

Щоб замаринувати м’ясо, змішати сіль, коріандр, чорний і гострий перець. Натерти сумішшю грудинку з двох сторін.

М'ясний рулет з грудинки робиться просто, а гості його чекають як ресторанну страву

Часник зверху натерти на тертці і змастити м’ясо.

Згорнути рулет, зав’язати мотузкою, замотати плівкою і залишити на ніч у холодильнику.

М'ясний рулет з грудинки робиться просто, а гості його чекають як ресторанну страву

Вранці розігріти воду в каструлі або казані, в який можна буде помістити рівно рулет. Відразу покласти в ємність цибулину, ретельно промиту лушпиння цибулі, перець горошком, лаврове листя, роздавлений часник, сіль.

М'ясний рулет з грудинки робиться просто, а гості його чекають як ресторанну страву

Коли рідина закипить, опустити рулет. Варити під кришкою 1,5 годин з одного боку, потім перевернути і залишити варитися ще на 1,5 години.

Зняти мотузку, а коли трохи охолоне, помістити в холодильник до повного охолодження.

М'ясний рулет з грудинки робиться просто, а гості його чекають як ресторанну страву

Змішати соєвий соус, паприку, 2 тертих зубчики часнику, дрібку чорного перцю. Змастити отриманою сумішшю рулет. Бажано дати трохи часу, щоб м’ясо просочилося, але можна відразу подавати.

Нарізати на порції і подати на стіл. Смачного!

Не вдається скопіювати.