Минтай в томатному соусі — смачна страва для всіх любителів рибки

Друзі, якщо ви любите рибу в томаті, то цей рецепт однозначно вам сподобається. Замість минтая можна брати будь-яку рибу без дрібних кісточок, та й не обов’язково філе. На гарнір ідеально підійде рис або картопля. Але це вже справа смаку, звичайно, їжте із чим більше подобається.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.

До речі, тушкований минтай в томатному соусі підійде тим, хто стежить за своєю вагою, адже в рецепті низькокалорійні продукти. Підготуємо всі необхідні продукти для приготування філе минтаю в томатному соусі на сковороді.

Інгредієнти:

  • Філе минтая — 600 г
  • Цибуля — 1 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Томатна паста — 2 ст. л.
  • Вода — 400 мл
  • Сіль — за смаком
  • Перець — за смаком
  • Спеції для риби — на смак
  • Рослинна олія для смаження — 2 ст. л.

Як приготувати минтай в томатному соусі

  1. Для початку очистіть овочі, цибулю наріжте на півкільця і викладіть на розігріту сковороду з рослинною олією.
  2. Моркву натріть на крупній тертці і обсмажте на помірному вогні до м’якості.
  3. Порада! Якщо ви на дієті, кількість рослинної олії скоротіть вдвічі, краще додайте трохи води і тушкуйте овочі.
  4. Філе риби вимийте, наріжте на невеликі шматочки і викладіть зверху на овочі, посоліть і поперчіть за смаком, за бажанням приправте спеціями для риби.
  5. Томатну пасту розведіть у воді і залийте рибу.
  6. Накрийте кришкою, тушкуйте на помірному вогні хвилин 20-25.

Тушкований минтай в томатному соусі готовий.

Приємного апетиту!