Найпростіший перевернутий яблучний пиріг. Беру по 4 ложки борошна і манки, 4 яйця

Деякі види випічки можна приготувати з найпростіших інгредієнтів, витративши на процес мінімум зусиль. При цьому ви отримаєте продукт, який напевно виявиться смачніше і корисніше магазинних аналогів. Адже компанії-виробники намагаються на всьому економити, навіть якщо мова йде про здоров’я покупців.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо

Складові

Для приготування цього пирога вам знадобляться такі продукти:

  • кілограм яблук (їх потрібно натерти на грубій терці);
  • шматок вершкового масла — (100 грам);
  • пакетик ванільного цукру;
  • дві жмені горіхів волоських;
  • кориця мелена;
  • шоколад для прикраси;
  • 4 яйця;
  • 1 пакетик розпушувача;
  • 4 ст. ложки борошна;
  • 4 ст. ложки манки;
  • цукрова пудра — 2 ст. ложки;
  • цукровий пісок — приблизно 1 склянка (ви можете взяти менше цього продукту, якщо не любите надто солодкі десерти).

Етапи приготування

Застеляємо деко або форму для пирогів папером для випічки. Змащуємо її маслом. Кладемо на неї терті яблука і розподіляємо їх рівномірним шаром.

Посипаємо терті яблука корицею, подрібненими горіхами, ванільним цукром і цукровим піском. Для приготування тіста збиваємо до піни яйця з цукром, поступово додаючи в цю суміш цукрову пудру і борошно. Потім отримане тісто наливаємо на яблучну суміш. Розподіляємо її по всьому яблукам.

Далі, ставимо все це в духовку, встановлюючи температуру 200 градусів Цельсія. Чекаємо моменту, коли пиріг підрум’яниться. Перевірити його готовність можна, проткнувши тісто зубочисткою. Якщо пиріг готовий, то зубочистка повинна залишитися чистою.

Витягуємо пиріг з духовки і залишаємо остигати протягом 15 хвилин. Потім перевертаємо його так, щоб яблука виявилися зверху. Акуратно відокремлюємо папір. Далі потрібно в окремій ємності розтопити шоколад, додати до нього трохи масла. Цією сумішшю прикрашаємо пиріг.

Не вдається скопіювати.