Натуральний томатний сік на зиму, виходить дуже смачний за цим рецептом

Помідори вважаються поширеною овочевою культурою. Вони використовуються для отримання смачних соусів, кетчупів і паст. Крім того, без особливих зусиль можна заготовити ароматний і корисний томатний сік на зиму.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда

Підготовка інгредієнтів

У складі томатного соку зосереджені всі корисні речовини, присутні в помідорах. Крім того, напій має приємний смак і аромат, будучи цінним джерелом вітамінів.

Умілі господині використовують кілька рецептів готування соку з томатів. Хтось отримує його класичним методом, використовуючи м’ясорубку. Хтось віддає перевагу застосуванню соковарки або соковижималки.

Залежно від обраного рецепта смакові властивості і склад напою можуть відрізнятися. Для прикладу, можна закатати сік томатів в чистому вигляді, не вносячи в його склад будь-які додаткові інгредієнти. Якщо є бажання отримати гострий смак і незвичайний аромат, слід застосувати такі добавки:

  • подрібнений перець;
  • корицю;
  • гвоздикові бутони і т.д.

Головне, щоб смак соку подобався вам.

Для приготування продукту варто використовувати ті овочі, які були вирощені на своєму городі чи куплені на ринку у перевірених постачальників. Обсяги соку визначаються сортовими особливостями, соковитістю і зрілістю плодів. У більшості випадків з 5 кг помідорів виходить близько 4 л свіжого соку домашнього приготування, який можна зберігати і використовувати в зимовий період.

Рецептура і покрокова інструкція

Класичний варіант помідорового соку на зиму має на увазі використання цукру і солі. Концентрація цих добавок вибирається за смаком.

Для початку слід ретельно промити овочі та відокремити великі екземпляри від дрібних: перші – подрібнюються, а другі – залишаються нерозрізаними. Плоди слід пропустити через соковижималку. Крім виділяючої рідини, слід використовувати і макуху, яка з’являється при пропущенні сировини через електричний прилад. Для цього потрібно віджати суміш за допомогою дрібного сита, придавлюючи її лопаткою або ложкою.

За допомогою простих дій і 15 хвилин роботи можна отримати додатковий обсяг смачного напою густої консистенції. Якщо прикласти більше зусиль, вдасться практично висушити макуху і віджати з неї всю рідину.

Свіжовичавлений продукт, отриманий за допомогою електрообладнання, змішується з масою, пропущеною через сито. Потім до складу додають сіль і цукор. Для 4 л напою потрібно взяти 4 ст.л. цукру і 2 ст.л. солі, для 1 л – 1 ст.л. цукру і 1 ч.л. солі.

Після цих маніпуляцій каструлю потрібно поставити на інтенсивний вогонь і довести вміст до кипіння. У процесі приготування зверху з’явиться світла піна – її не потрібно видаляти.

Далі напій проварюється на середньому вогні протягом 5-6 хвилин. Коли він закипить і пінка зійде, слід оцінити смак рідини і внести зміни до складу на основі індивідуальних переваг.

Смачного!