Ніжнішого м’яса ви не пробували — ароматне м’ясо по-грузинськи

Ніжнішого м’яса ви не пробували — ароматне м’ясо по-грузинськи!

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Пошепки

Це нічим не гірше шашлику на природі — м’ясо в духовці або м’ясо по-грузинськи! Давно шукала такий рецепт, м’ясо вийшло соковите і м’яке …

Грузинська кухня — джерело вдалих рецептів приготування м’яса. Це стосується не тільки шашлику, а й інших м’ясних страв, які готуються вдома.

Пропонуємо запекти в духовці м’ясо по-грузинськи. Завдяки маринаду з соком лимона, страва виходить м’якою і соковитою. Свіжі трави і спеції наділяють його апетитним ароматом, а мед — приємною солодкою ноткою. Рекомендуємо використовувати в якості прянощів хмелі-сунелі, але ви можете вибрати будь-які інші спеції на свій смак.

Продукти:

  • 1. М’ясо (свинина, яловичина) — 1 кг
  • 2. Мед — 2 ст. ложки
  • 3. Лимон — 0,5 шт.
  • 4. Сметана — 1 ст. ложка
  • 5. Спеції та зелень: хмелі-сунелі, кріп, петрушка, кінза, розмарин, базилік — за смаком
  • 6. Сіль — за смаком
  • 7. Чорний перець (мелений) — за смаком

Як приготувати м’ясо по-грузинськи:

Середніми шматками наріжте м’ясну м’якоть, зелень порізати, з лимона вичавити сік.

Підготовлені інгредієнти перемішайте, додайте мед, спеції, посоліть. Поставте в холодильник на 2-3 години.

Після того як м’ясо замаринувалося, змішайте його зі сметаною і викладіть на деко або в форму для випікання.

Поставте в розігріту до 180 градусів духовку на 45-60 хвилин. Час приготування залежить від обраного м’яса і величини шматків.

М’ясо по-грузинськи подавайте з улюбленими гарнірами і овочевими салатами. Таку страву вам обов’язково захочеться приготувати ще раз.

Смачного!

Не вдається скопіювати.