Ніжний бісквітний рулет з абрикосовим джемом
Рулет простий і дуже смачний, пишний. Завжди чудово виходить. Начинки можуть бути завжди різні.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Вподобайка
Інгредієнти
- Борошно пшеничне – 120 г
- Цукор – 150 г
- Рослинна олія – 60 мл
- Ванільний цукор – 10 г
- Розпушувач – 0,5 ч. ложки
- Сіль – 1/4 ч. ложки
- Яйця – 6 шт.
- Вода – 25 мл
- Абрикосовий джем – 200 г
Рецепт приготування
Розбиваємо яйця і відділяємо білки від жовтків. Білки кладемо в глибоку миску.
І за допомогою міксера, збиваємо на високій швидкості, до піни. Під час збивання всипаємо сіль. Продовжуємо збивання і порціями додаємо 100 г цукру. Все збиваємо, до появи у білкової маси.
Далі, в іншій мисці, збиваємо жовтки з додавання ванільного цукру і 50 г звичайного цукру.
Коли жовткова маса побіліє, вливаємо воду і збиваємо все разом, до однорідності.
Потім, половину збитих білків додаємо в жовткову масу і ніжно перемішуємо, знизу вгору, за годинниковою стрілкою.
Коли маса стає однорідною, в борошно додаємо розпушувач і просіваємо в яєчну масу.
Ніжно і акуратно перемішуємо до однорідної маси.
У масу вливаємо олію (бажано, без запаху), акуратно перемішуємо.
Після, додаємо решту білкової маси, перемішуємо так само, не поспішаючи, до однорідності.