Ну дуже смачні квашені помідорки. Рецепт мені ще від мами дістався. Все дуже просто та швидко. Помідорки виходять наче з діжки: запашні та тверденькі

Квашені помідори дуже смачні як взимку так і влітку. Ми їх просто обожнюємо, я квашу помідори 2 рази. Адже ми їх з’їдаємо ще до осені, а восени я квашу на зиму. Цей мамин рецепт – найкращий. Спробуйте і ви кваситимете помідори лише за ним.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда

Складові:

  • помідори;
  • часник;
  • кріп свіжий;
  • корінь хрону;
  • 1 лавровий лист на 1 літр обсягу каструлі;
  • 1 горошина чорного перцю на 1 літр обсягу каструлі;
  • 1 горошина духмяного перцю на 1 літр обсягу каструлі;
  • листя смородини;
  • червоний перець;
  • 2 ст. л. кам’яної солі на літр води.

Приготування:

У каструлю складіть часник, хрін, спеції і кріп.

Покладіть зверху помідори, лаврове листя та листочки смородини.

Потім закрийте все це зверху листям хрону.

Розчиніть сіль в окропі і залиште остигати.

Залийте помідори розсолом до половини обсягу каструлі і накрийте марлею.

На ній буде збиратися цвіль, тому періодично необхідно міняти.

Зверху покладіть тарілку, накрийте кришкою і виставте на балкон.

Термін соління 1-1,5 місяці.

Помідорки виходять дуже смачні, вони у нас навіть ніколи не перекисають, адже ми їх з’їдаємо дуже швидко.

Смачного!

Не вдається скопіювати.