Категорії
Поради

Ой газдиньки… ліниві хачапурі на кефірі всього за 10 хвилин

Сніданок важливий прийом їжі, який не можна пропускати. Буде він ситним чи легким залежить лише від ваших вподобань.

Щоб на довго зарядитися енергією ми пропонуємо Вам лінивий рецепт хачапурі який готується всього за декілька хвилин.

Повідомляє miysvit.pp.ua, із посиланням на www.slovech.co

Для приготування нам знадобляться такі інгредієнти:

  • – кріп
  • – петрушка
  • – зелена цибуля
  • – яйця – 1 шт.
  • – твердий сир-100 гр.
  • – кефір- 300 мл.
  • – сіль, перець-за смаком
  • – сода- 0.5 ч.л.
  • – борошно-100 гр.

Як готувати: 

1. Натираємо сир на мілкій терці.

2. Підготовлюємо зелень. Дрібно нарізаємо кріп, петрушку і зелену цибулю.

3. Розбиваємо одне яйце, додаємо сіль і перець до смаку.

4. Кефір кімнатної температури виливаємо у посуд з яйцем, розмішуємо вилкою.

5. Далі додаємо сто грам борошна, і пів чайної ложки соди, все перемішуємо до однорідності, в тісті не повинно бути клубочків.

6. Залишилось додати сир і зелень, розподіліть всі інгредієнти рівномірно в тісті. Міксер використовувати не потрібно.

7. Викладаємо частину тіста на сковорідку, якщо вона з антипригарним покриттям змащувати олією не потрібно. Якщо ж використовуєте звичайну сковорідку додайте трохи олії.

8. Розподіляємо тісто рівномірно по поверхні сковороди, накриваємо кришкою і смажимо 5 хвилин на малому вогні, коли коржик підрум’яниться його слід перевернути.

9. Готове хачапурі подаємо до столу, при бажанні його можна змастити шматком масла.

Все, ситний сніданок готовий, смачного!

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!