Повітряні заварні тістечка з ніжним сметанним кремом

Проста і дуже смачна випічка зі звичайних продуктів. Тісто заварне, м’яке і повітряне. Крем сметанний, заварний з чудовим смаком.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Школа Життя

Складові

Для тіста

  • Борошно пшеничне – 150 г
  • Вода – 125 мл
  • Молоко – 125 мл
  • Вершкове масло – 100 г
  • Цукор – 1 ч. ложка
  • Яйця – 4 шт.
  • Сіль – щіпка
  • Ванільний цукор – 1 ч. ложка

Для крему

  • Цукор – 70 г
  • Сметана 25% – 200 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Вершкове масло – 150 г
  • Борошно пшеничне – 1 ст. ложка
  • Ванільний цукор – 1 ч. ложка

Рецепт приготування

У сотейнику з товстим дном змішуємо борошно, цукор і ванільний цукор.

Все віночком перемішуємо до однорідного стану.

Додаємо сметану, перемішуємо і ставимо на плиту.

На слабкому вогні, постійно перемішуючи, доводимо крем до загустіння.

Переливаємо готовий крем в миску, накриваємо плівкою «в контакт», щоб не обвітрювався.

Відставляємо в сторону остигати.

Тепер приготуємо заварне тісто.

Кладемо в каструлю з товстим дном масло, вливаємо молоко і воду.

Додаємо цукор і ванільний цукор, щіпку солі.

Постійно перемішуючи, доводимо на слабкому вогні до кипіння.

Як маса почне закипати, всипаємо борошно і інтенсивно перемішуємо.

Готове тісто збираємо в кулю і кладемо в миску, даємо трохи охолонути.

Яйця збиваємо і поступово, в кілька підходів, вливаємо в тісто.

Тісто постійно перемішуємо.

Заправляємо кондитерський мішок тістом.

З його допомогою викладаємо, формуємо заготовки на деку, застелене пергаментом.

Розігріваємо духовку до 180 ° C і випікаємо заготовки 20 хвилин.

Розм’якшене вершкове масло збиваємо міксером, приблизно 5 хвилин.

Поступово додаємо в масло остиглий заварний крем.

Продовжуємо збивати. Крем готовий.

З боку борошняних заготовок для тістечок робимо отвір.

І за допомогою кондитерського мішка, наповнюємо кремом.

Тістечка посипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу.

Смачного!