Рецепт неймовірно смачних маринованих огірочків

Це варіант дитячих огірочків, оскільки оцет, який використовується при консервації в дуже великих дозах, замінений на лимонну кислоту в маленькій кількості.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда

Цей рецепт дуже смачний, їдять із задоволенням огірочки не лише діти, але і дорослі.

Перелік необхідних інгредієнтів:

Маринад (на 3-л банку):

  • 2 ст.л. солі;
  • 5 ст.л. цукру;
  • 1,5 ч.л. лимонної кислоти.

Оскільки 3л банку з огірками ми швидко не осилимо, рекомендуємо взяти банки 1л (відповідно беремо 3 банки).

На дно банки (1л) укладаємо:

  • 1 парасолька кропу;
  • 1 листок хріну;
  • 2 зубчики часнику;
  • 2-3 горошини чорного перцю;
  • 2 листки смородини;
  • 1 лавровий лист.

Спосіб приготування

Наповнюємо банку огірками тісно. Спочатку заливаємо огірки окропом. Залишаємо постояти 10 хв і зливаємо воду.

Заливаємо огірки удруге новим окропом. Залишаємо постояти 10-15 хв, воду зливаємо в каструльку і варимо маринад. Довести маринад до кипіння, залити ним огірки.

Загорнути банки і укутати до повного охолодження.

Смачного!

Не вдається скопіювати.