Рецепт простого, але надзвичайно смачного заварного торта «Карпатка»
Торт виходить дуже ніжний, легкий і чудово смачний! Ви запросто приготуєте його і будете насолоджуватися всією сім’єю прекрасною випічкою.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Школа Життя
Щоб приготувати тісто для торта візьміть такі інгредієнти:
- 80 г вершкового масла;
- 120 г води;
- пів ч. л. солі;
- 150 г борошна;
- 1 ч. л. цукру;
- 120 г молока;
- 4 курячих яйця;
Щоб приготувати крем для торта візьміть такі інгредієнти:
- 180 г масла вершкового;
- 2 курячих яйця;
- 50 г крохмалю;
- 500 мл молока;
- 150 г цукру.
Поетапне приготування простого але дуже смачного заварного тортика
Готуємо тісто
Масло дістаньте заздалегідь. Воно повинно добре пом’якшити.
З’єднайте молоко і воду. Додайте до них сіль, цукор і масло. Покладіть на вогонь і нехай суміш закипить.
Борошно просійте і всипте в киплячу суміш. Постійно мішайте, щоб тісто вийшло однорідної консистенції.
Приберіть з вогню і перекладіть тісто в зручний посуд. Коли воно трохи охолоне, вбийте по одному яйцю. Після кожного додавання яйця мішайте за допомогою лопатки або міксера.
У форму покладіть пекарський папір і половину тіста. Помістіть в духовку, яку попередньо ввімкніть для розігріву на 180 °. Готуйте коржі протягом півгодини.
Готуємо крем
Поки готуються коржі, нагрійте молоко до теплого стану. З’єднайте всі інші інгредієнти, які вказані вище і влийте молоко.
Помістіть знову на плиту і варіть до отримання густої маси. Потім приберіть з плити, мішайте секунд 30 і поверніть знову на вогонь. Проваріть ще хвилину, при цьому весь час мішайте.
Перекладіть крем в підходящу ємність і коли охолоне, покладіть в нього м’яке вершкове масло. Збийте до повітряного стану.
Формуємо торт
Корж, який буде нижнім, змастіть всім кремом і накрийте другим коржем. Відправте на кілька годин в холодильник.