Рецепт смачного перчику в солодкому маринаді: на смак це щось фантастичне

Ви не помилитеся, якщо закриєте кілька таких баночок на зиму. Адже перчик виходить неймовірно смачним!

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Біг Пес

Інгредієнти, які необхідні:

  • Перець три кілограми.
  • Оцет яблучний один стакан.
  • Цукор один стакан.
  • Олія рослинного походження один стакан.
  • Сіль дві ст. л.
  • Вода 1 літр 700 мл.

Покроковий процес приготування:

Перець потрібно відібрати тугий і красивий. Ретельно помити. Всі, що тріснули і зіпсовані відкласти в сторону.

Відрізаємо у перчиків плодоніжки, але не повністю, а так, щоб можна було взяти пальцями.

Велику каструлю наповнюємо водою і поміщаємо на вогонь.

Коли вода закипить, починаємо бланшувати перці. Робити це потрібно три хвилини і найпростіше частинами.

Виловлюємо перчики за допомогою шумівки і складаємо в друшляк, щоб вони трохи охололи.

Готуємо банки, тобто стерилізуємо.

Перці розкладаємо по місткостях і в кожну кладемо по одному або половинці гострого перчика — залежить від розміру банок і наскільки ви любите гостре.

Для маринаду беремо воду, в якій будемо бланшувати перчики.

Розміщуємо її знову на вогонь і як закипить, вливаємо олію, всипаємо цукор і сіль. Розмішуємо, поки все не розчиниться.

Вливаємо оцет і чекаємо, коли закипить. Розливаємо киплячий маринад по банках з перцем. Накриваємо кришками, які потрібно перед цим вимити і обдати окропом.

Стерилізуємо ємності за допомогою водяної бані. 8 хвилин стерилізуються півлітрові баночки, 10 хвилин — літрові.
Загвинчуємо або закочуємо кришками (дивлячись які банки).

Кладемо рушник і ставимо на нього банки догори дригом. Зверху накриваємо іншим рушником. Залишаємо остуджувати.

Зберігаємо в прохолодному місці.

Не вдається скопіювати.