Рецепт від моєї мудрої свекрухи: курочка в банці – ароматне і ніжне м’ясо, яке вражає своїм смаком

Курочка в банці за цим рецептом виходить дуже ароматною, апетитною і просто тане в роті! Найголовніше – це дати час м’ясу кілька годин промаринуватися. Курочка в банці відмінно підійде як на святковий стіл, так і на сімейний обід або вечерю.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Школа Життя

Складові:

  • курячі стегенця – 6 штук;
  • цибуля ріпчаста – 1 велика головка;
  • суміш перців (мелена) – за смаком;
  • коріандр мелений – за смаком;
  • каррі – за смаком;
  • перець червоний болгарський – 1 штука;
  • імбир – за смаком;
  • сіль – 1 чайна ложка без гірки.

При бажанні в банку можна додати тонкі пластинки моркви.

Процес приготування курки в банці

Стегенця гарненько промиваємо водою, видаляємо шкіру, жирок, різні плівки (якщо любите з шкіркою, то маринуйте і запікайте з нею).

Рецепт від моєї мудрої свекрухи: курочка в банці - ароматне і ніжне м'ясо, яке вражає своїм смаком

Великі стегенця ріжемо на пополам. Підготовлене м’ясо кладемо в банку, додаємо сіль, суміш перців, каррі, імбир, коріандр і розмішавши, закриваємо кришкою (можна скляною). Банку відправляє в холодильник на 4-6 годин (найкраще на ніч) – за цей час курка дуже добре просочиться і стане шалено ароматною.

Після того, як м’ясо промаринується, миємо, чистимо і нарізаємо півкільцями цибулю, паприку.

В 1.5 літрову банку всі інгредієнти складаємо шарами: цибуля, перець, курочка. Олію не додавайте! Закриваємо кришкою (скляною, для консервації, з фольги) і відправляємо в духовку (обов’язково в холодну!). Запікаємо 45 хв. (175С). Смачного!