Щороку закриваю на 5 банок, але до весни не вистачає. Простий салат на зиму

Смачний, хрусткий салат з капусти з солодким перцем і помідорами.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • капуста – 800 г;
  • цибуля – 250 г;
  • перець болгарський – 900 г;
  • морква – 350 г;
  • помідори – 1 кг;
  • олія соняшникова – 250 мл;
  • сіль – 50 г;
  • цукор – 100 г;
  • оцет 9% – 100 мл.

Процес приготування

Капусту тонко шаткуємо. Моркву натираємо на грубій терці.

Солодкий перець ріжемо соломкою, а цибулю – тонкими півкільцями. Помідори ріжемо часточками.

Порада: для такого салату краще вибирати помідори щільних сортів, щоб вони не потекли.

Додаємо сіль, цукор і вливаємо олію, перемішуємо.

Вливаємо оцет і перемішуємо.

Банки для салату повинні бути стерилізованими.

Розкладаємо салат в банки – виходить 8 півлітрових банок.

Ставимо банки в каструлю, на дно якої покладіть рушник, наливаємо воду вище половини банки.

Стерилізуємо з моменту закипання 20 хвилин. Якщо у вас літрові банки, тоді час стерилізації – 40 хвилин.

Порада: в салат ви можете додати ще й зелень на свій смак – кріп, петрушка. Якщо вам подобаються зелені помідори, можна ними замінити і червоні, виходить салат з більш пікантним смаком.

Не вдається скопіювати.