Щось смачненьке, нове… Цю рибку я готую на святковий стіл і жодного разу не залишилося ні шматочка
От мене поперло сьогодні на писанину. Люблю готувати щось смачненьке, нове…
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Марина Вербицкая
Часто, коли роблю це, то забуваю сфотографувати готову страву, а то й гірше – сфотографую, а руки ніяк не доходять написати рецепт в групу. Але сьогодні, напевно, планети стали в ряд і я додала аж два рецепти в групу.
Цю рибку я готую на святковий стіл і жодного разу не залишилося ні шматочка.
Спробуйте і ви:
Беремо 2 скумбрії, чистимо нутрощі, зрізаємо плавники і голову. Гарненько миємо і кладемо в ємність, де її можна буде залити маринадом і залишити засолюватися.
Готуємо маринад.
На 1 л води:
- 5 ст. л. солі (хто любить менш солоне, можна додати 4 ст. л.),
- 3 ст. л. цукру,
- 1 ст. л. сухої гірчиці (гірчичного порошку) ,
- 6 шт. лаврових листочків,
- 2-5 шт. суцвіття гвоздики,
- 2 ст. л. олії
Всі інгредієнти змішуємо і доводимо до кипіння. Далі охолоджуємо і заливаємо ним рибку. Залишаємо її в холодному місці на 2-3 доби.
А далі смакуємо, що завуха не віддереш!