Швидкі рогалики з повидлом до чаю: моментальне тісто на мінералці

Дуже простий рецепт з банальним набором продуктів, серед яких немає молока і яєць. В якості начинки беріть все, що вам до душі.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • олія рослинна – 1\2 склянки;
  • борошно – 2 склянки;
  • сіль – щіпка;
  • цукор – 1 ст.л;
  • вода мінеральна з газом – 1\2 склянки;
  • джем або варення – 1\2 склянки.

Процес приготування рогаликів з повидлом

Всі продукти повинні бути кімнатної температури.

З’єднуємо сіль і цукор, вливаємо мінералку, рослинну олію і змішуємо міксером.

Борошно просіваємо і порціями додаємо в рідку основу. Вимішуємо м’яке і еластичне тісто, не забивайте його борошном інакше рогалики не піднімуться так, як потрібно.

Залишаємо тісто на 10 – 15 хвилин, накривши його рушником.

Розкачуємо з тіста пласт товщиною близько 5 мм і ріжемо його на трикутники. На широкий край кладемо начинку і звертаємо рогалики.

Деко застеляємо пергаментом і викладаємо рогалики.

Духовка повинна бути розігріта до 200 градусів, час готування – 25 хвилин.

Порада: варення або джем повинні бути густими, щоб не розтікалися, візьміть макову начинку. Щоб рогалики вийшли не тільки смачними, але і красивими, змастіть їх збитим яйцем і за бажанням, посипте маком сухим або кунжутом.

Не вдається скопіювати.