Смачний домашній кетчуп з додаванням яблук. В рази кращий ніж з магазину

Пропонуємо приготувати дуже смачний кетчуп з додаванням яблук. Рецепт дуже простий, а результат неймовірний.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Улюблена

Приготувавши кетчуп у домашніх умовах, ви не будете купувати його в магазинах.

Інгредієнти:

  • Томати свіжі – 2,5 кг.;
  • Яблука кислі – 4 шт.;
  • Цибуля ріпчаста – 4 шт.;
  • Перець болгарський – 4 шт.;
  • Чорний перець, горошком – 10 шт.;
  • Цукор – 100 грамів;
  • Оцтова есенція – ½ чайної ложки;
  • Сіль — ½ чайної ложки;
  • Кориця — ½ чайної ложки;
  • Часник – 4 зубки;
  • Гвоздика – за бажанням.

Як зробити:

  1. Помийте та почистіть овочі та фрукти від насіння.
  2. Помістіть всі овочі, крім часнику у чашу блендера та подрібніть.
  3. Перелийте суміш у каструлю та починайте варити. Як кетчуп почне кипіти, зменшить вогонь та варіть, поки суміш не стане на третину меншою.
  4. Додайте спеції та варіть протягом 15 хв.
  5. За 5 хв. до готовності додайте часник, пропущений через прес.
  6. Кетчуп повинен стати густим. Після вимкніть вогонь та поставте його охолоджуватись.
  7. Холодну суміш перетріть через сито та додайте оцет. Перемішайте.
  8. Розлийте у стерилізовані банки та закатайте кришками.
  9. Зберігайте у холодному місці.

Смачного!

Не вдається скопіювати.