Свекруха пригостила баклажанами, а я відразу і не зрозуміла, що їм не гриби: маринувати їх дуже просто і не затратно

Я дуже люблю баклажани і часто їх готую влітку і восени, роблячи з них купу різних закусок. Але ось одного разу мені свекруха дала спробувати синенькі, не сказавши, що це вони, а я і не здогадалася одразу. Здалося мені, що це гриби, так що ум’яла я їх із задоволенням, а потім вже, коли попросила у свекрухи рецепт, все і відкрилося. Грибочків-то в страві і в помині немає! Загалом, тепер я роблю періодично таку заготовку на зиму, тим більше що в її приготуванні немає нічого складного.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо

Рецепт приготування «грибних» баклажанів

Щоб зробити мариновані синенькі, які за смаком будуть нагадувати гриби, нам знадобляться такі інгредієнти:

  • 3 кг баклажанів;
  • 1 кг цибулі;
  • столова ложка солі;
  • 1-2 головки часнику;
  • третину склянки оцту;
  • склянка води;
  • лавровий лист;
  • перець горошком за смаком.

І в першу чергу синенькі потрібно помити, почистити від шкірки і порізати на невеликі кубики, схожі на ніжку печериць. Потім їх потрібно посолити, перетерти вручну і почекати пару годинок, щоб утворився сік. Цю рідину ми зливаємо і обсмажуємо баклажани на соняшникової олії до появи золотистої скоринки, природно, роблячи це поетапно, адже все разом синенькі на сковорідку не вмістяться.

Далі нарізаємо цибулю півкільцями, а часник — маленькими кубиками і викладаємо в каструлі спочатку шар баклажанів, потім зверху цибулю з часником, потім знову синенькі і так до кінця інгредієнтів.

Після цього в каструлі кип’ятимо воду з лавровим листом, оцтом і перцем горошком і заливаємо нею синенькі. Тепер їх можна або охолодити в холодильнику і є через 2 дня, або розкласти по півлітрових баночок і закатати на зиму — це вже кожен сам вирішує.

Не вдається скопіювати.