Сирки в шоколадній глазурі! Домашній рецепт

Домашні сирки з карамеллю і шоколадом.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Вподобайка

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • сир, 360 г;
  • пудра цукрова, 50 г;
  • вершкове масло, 40 г;
  • ваніль.

Для приготування карамелі візьміть:

  • цукор, 100 г;
  • вершки, 110 г.

Для глазурі візьміть:

  • шоколад, 150 г;
  • олія соняшникова, 30 г.

Для приготування глазурі Роше:

  • шоколад, 250 г;
  • масло, 80 г;
  • горіхи подрібнені, 100 г.

Горіхи бажано обсмажити.

Процес приготування

Сир змішуємо з розм’якшеним вершковим маслом, ваніллю, згущеним молоком або цукровою пудрою. Збиваємо блендером до однорідності. За смаком додайте пудру або згущене молоко.

Перекладаємо в кондитерський мішок.

Для глазурі розтоплюємо шоколад в мікрохвильовій печі або на водяній бані, змішуємо з соняшниковою олією без запаху.

Форму силіконову розділіть умовно на дві частини – одні сирки будуть з глазур’ю, другі ви потім покриєте глазур’ю Роше. У половину осередків наливайте глазур, а другу частину, просто заповніть сирковою масою.

Силіконову форму з осередками заповнюємо невеликою кількістю глазурі і розподіляємо по дну і стінкам, прибираємо зайвий шоколад і ставимо форму в морозилку.

Покриваємо ще одним шаром шоколаду і знову в морозилку.

Заповнюємо сирною масою до середини – якщо плануєте ще начинку, якщо немає – заповнюйте повністю.

Для карамелі висипаємо на сковороду цукор рівномірним шаром. Коли цукор майже розплавиться, перемішуємо і вогонь зменшуємо до мінімуму. Щоб не підгорало, піднімайте сковороду і добре перемішайте.

Порціями вводите гарячі вершки, щоб не було різниці температур. Все вимішуємо і кип’ятимо півхвилини. Чим довше кип’ятите – тим густішим виходить. Охолоджуємо, перекладаємо в кондитерський мішок.

Робимо в начинці поглиблення і видавлюємо карамель. Зверху викладаємо залишок сирної маси, розрівнюємо. До верху форми повинно залишатися вільним пару міліметрів.

Сирки в шоколадній глазурі! Домашній рецепт

Покриваємо шоколадом і ставимо форму в морозилку на 1.5 – 2 години.

Сирки без глазурі виймаємо. Надягаємо на лезо ножа і опускаємо в глазур з подрібненими горіхами.

Сирки в шоколадній глазурі! Домашній рецепт

Для глазурі Роше змішайте всі інгредієнти і розтопіть на водяній бані. Глазур застигає за кілька секунд.

Зберігати сирки можна в морозильній камері кілька тижнів.

Не вдається скопіювати.