ТЕПЕР ГОТУЮ ПИРІЖКИ ТІЛЬКИ НА СМАЛЬЦІ! ВИХОДЯТЬ ДУЖЕ ПИШНІ І СМАЧНІ!

Такі пиріжки мені подобаються куди більше, ніж на звичайному тісті. Бо завдяки смальцю вони виходять пухнастими і довше не черствіють. 

Повідомляє miysvit.pp.ua, із посиланням на ibilingua.com

Дріжджове тісто для пиріжків (із смальцем)

  • 250 мл молока
  • 25 г дріжджів
  • 1 ст. ложка цукру
  • 1 яйце
  • 2 ст. ложки смальцю
  • 0,5 ч. ложки солі
  • приблизно 550 г борошна

Начинка:

  • тушкована капуста
  • м’ясний фарш із тертою цибулею
  • підсмажені гриби із підсмаженою цибулею

Молоко з цукром підігріти, розчинити у ньому дріжджі, перемішати з 0,5 скл. борошна, накрити рушником, залишити на 10 хв, щоб з’явилися бульбашки.

Додати йце, сіль, смалець, розмішати. Поступово всипаючи борошно, замісити м’яке еластичне тісто.

Накрити рушником, поставити у тепле тісто, щоб збільшилося в об’ємі у два рази.

Далі прим’яти його, сформувати пиріжки, дати їм підрости, змастити жовтком або збитим яйцем, випікати при 180 ОС до готовності.

Не вдається скопіювати.