Три фрукта, які зможуть зробити ніжним будь-яке м’ясо для шашлику (буде соковито)
Досить часто при приготуванні шашлику виникає проблема — після маринування м’яса воно залишається досить жорстким. Якщо додати в маринад фрукти, вони зроблять м’ясо ніжнішим, м’яким і соковитим. Ось кілька варіантів маринаду.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо
Маринад на основі ківі
Маринад з додаванням ківі здатний зробити ніжним навіть найжорсткіше м’ясо. Він незамінний, якщо планується готувати страву з дичини. Для маринаду потрібно:
- 0,5 л мінералки;
- 2 ст. л. насіння гірчиці;
- 200 мл соєвого соусу;
- 2 ківі (порізати півкільцями);
- сіль і спеції за бажанням.
Жорстке м’ясо нарізати порційно і злегка відбити. Якщо це птах, то потрібно її просто розрізати навпіл. Всі компоненти для маринаду перемішати і залити ним м’ясо. Поставити всього лише на 2 години в холодильник. М’ясо виходить соковитим, м’яким і ніжним.
Зелені кислі яблука надають просто фантастичний смак готової страви. Для приготування шашлику потрібно:
- 1 кг свинини;
- 3 ст. л. горілки;
- 3 кислих яблука;
- 2 цибулини;
- 3 ст. л. соєвого соусу;
- 3 гілочки базиліка;
- 6 пір’я свіжого зеленого лука;
- 2 ст. л. оливкового масла;
- 2 гілочки м’яти;
- спеції.
Потрібно нарізати м’ясо кубиками і посипати спеціями. Яблука розрізати, видалити середину, зрізати скоринку і натерти на тертці. Подрібнити зелень. Додати горілку, оливкову олію і соєвий соус. Змішати з зеленню і залити м’ясо.
Цибулю нарізати півкільцями і додати до м’яса. Все ретельно перемішати і відправити в холодильник маринуватися на 2 — 3 години. Готується м’ясо на шампурах.
Маринад з ананасом
Сік з ананаса широко застосовується для приготування маринаду. Для його приготування візьміть:
- 1,5 кг м’якоті свинини;
- 5 — 6 середніх цибулин;
- 1 ст. соку з консервованих ананасів;
- 1 л води;
- 3 — 4 лаврових листочка;
- спеції.
Потрібно нарізати м’ясо порційними шматочками, цибулю кільцями. Перемішати м’ясо з цибулею і посипати спеціями. У воду також додати спеції, сіль, лавровий лист і прокип’ятити 1 хвилину. Охолодити. Додати в остиглий маринад сік ананаса і залити отриманою сумішшю м’ясо. Маринувати 8 — 14 годин в холодильнику. Нанизувати на шампур і смажити до готовності.