Улюблена страва, яку я зараз готую постійно. Вся сім’я завжди збігається до столу, настільки все смачно
Цю страву я готую кожен сезон для своїх рідних, на пікніки і святкові столи. Смакує як холодною, так і гарячою. Готується дуже просто, а виходить справжній шедевр. Я тепер готую її побільше, щоб усім вистачило.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда
Складові:
- 150 г печериць;
- 2 баклажана середнього розміру;
- 1 ріпчаста цибулина;
- 4-5 зубців часнику;
- спеції, сіль на ваш смак;
- 1 великий або 2 маленьких помідора;
- зелень на ваш смак;
- якщо любите, добавте гострий перчик;
- олія соняшникова для смаження.
Приготування:
Спочатку баклажан потрібно порізати на невеличкі кубики, а цибулину дрібненько нашаткувати.
Печериці маленького розміру різати не потрібно. А великі потрібно розрізати навпіл, або від’єднати шапочку від ніжки.
Потім у сковорідку потрібно налити трохи олії і першими покласти баклажани з цибулею. Трохи обсмажити, а потім додати гриби, потертий на тертку часничок, посолити, приправити улюбленими спеціями і розмішати. Я тільки перчу. Обсмажувати 10 хвилин, періодично помішуючи.
Помідорки теж потрібно порізати на кубики і додати до овочів. Раджу шкірку зняти, кинувши на декілька секунд помідори в кип’яток. Обсмажувати все ще десь 10 хвилин.
За пару хвилин до кінця приготування додати дрібно нашатковану зелень. Якщо ви любите гостру їжу, то можете додати в закуску трохи гострого перчика.
Потім варто спробувати і, якщо овочі всі готові, то можна вимкнути вогонь.
Таку страву можна подавати не тільки в якості закуски, а й як гарнір. Ми усією родиною дуже її любимо.
Смачного!