Від цих неймовірно «пухнастих» пончиків відмовитися неможливо
Тісто – ідеальне! На подив навіть після того, як охолонуть ці пишні пампушки, вони не втрачають форму і залишаються легкими і повітряними довгий час. Ділюся простим рецептом, який явно виявиться в фаворитах багатьох господинь!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами iUkrayina
Інгредієнти:
- Борошно – 500 гр .;
- Молоко – 300 мл .;
- Дріжджі – 8 гр .;
- Цукор – 50 гр .;
- Сіль – 3 гр .;
- Ванільний цукор – 50 гр .;
- Вершкове масло – 50 гр .;
- Жовтки – 2 шт .;
- Соняшникова олія для смаження;
- Цукрова пудра для прикраси.
Приготування пончиків
Висипаємо в чашку міксера борошно, цукор, ванільний цукор, дріжджі і трохи солі. Злегка перемішати. Якщо у вас немає міксера, то можна тісто зробити руками.
Додаємо 2 жовтки, розтоплене вершкове масло і молоко. Замішуємо тісто до тих пір, поки воно не перестане липнути до рук. Якщо все ж трохи прилипає, можна додати борошна.
На робочій поверхні трохи вимішуємо руками, потім накриваємо тісто і відправляємо в тепле місце для підйому приблизно на 60-90 хвилин. Все залежить від температури в кімнаті – тісто має вирости в 2 рази.
Розділимо тісто на 18 шматочків – кожен приблизно по 50 грамів. Скачуємо їх в кульки і залишаємо ще на 10 хвилин. Накриваємо пакетом або харчовою плівкою.
Щоб тісто не деформувалося, коли ми будемо його смажити, зручно використовувати шматочки пергаменту. Робимо отвори в пампушках. Накриваємо і даємо знову постояти від 20 до 30 хвилин.
Розігріваємо каструлю з олією. Опускаємо пончики і обсмажуємо їх за допомогою дерев’яної палички прокручуючи. Готуємо на помірному вогні до золотистої скоринки. Викладаємо готові вироби на паперові рушники, щоб позбутися зайвої олії.
Посипаємо цукровою пудрою «пухнасті» пончики і подаємо до столу.
Вони неймовірно пишні і дуже повітряні. Спробуйте обов’язково! Смачного!