Все в одній страві: одночасно готую курячі крильця і рис. Виходить дуже смачно, плюс економлю час і посуд

Крильця з рисом – часті гості на нашому столі. Страва дуже подобається всій родині плюс дозволяє економити час, оскільки не потрібно готувати окремо гарнір. Незважаючи на те що продукти використовуються досить прості, смак дуже радує. Таке страву не соромно подати і до святкового столу. Гості точно його оцінять. Спробуйте приготувати – і переконайтеся самі.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами iUkrayina

Які продукти потрібні

Для крилець:

  • 700 г крилець (також можна взяти і інші частини курки, наприклад гомілки або стегенця),
  • чайна ложка солі (орієнтуйтеся на свій смак),
  • 1-2 чайні ложки спецій для м’яса (перець, цибуля, часник, кмин, чорний перець, гірчичні насіння),
  • 3 столові ложки олії.

Для гарніру:

  • 350 г рису,
  • 700 мл води,
  • десь половина чайної ложки солі (орієнтуйтеся на свій смак),
  • 1 морквина (середня),
  • 5 зубчиків часнику (можна менше або більше),
  • 2 лаврових листки (якщо не любите їх аромат, можете не класти.

Як готувати

Вимийте (при необхідності) крила, розріжте їх на дві частини, додайте сіль, масло і приправи для м’яса, добре перемішайте. Закрийте миску харчовою плівкою і дайте їм промаринувати приблизно 30 хвилин.

Пропустить морква через тертку для моркви по-корейськи або наріжте її тонкою соломкою (при бажанні можете використовувати і звичайну тертку).

Наріжте цибулю кубиками і обсмажте на сковороді з маслом, поки він не стане напівпрозорим.

Додайте моркву і обсмажте овочі протягом хвилини.

Надішліть до цибулі і моркви попередньо промитий рис, перемішайте, всипте сіль, чорний перець, ще раз перемішайте і зніміть сковороду з вогню.

Форму змастіть маслом, перекладіть рис і розподіліть його рівним шаром.

Додайте води в пропорції 1: 2, зверху покладіть крильця, додайте цілі зубчики часнику і 2 лаврових листки.

Надкрийте ємність фольгою і поставите в духовку (попередньо розігріту до 200 ° C) на 1 годину, потім приберіть фольгу і готуйте рис ще десь півгодини.

Порада: якщо ви хочете, щоб рис був розсипчастість, скоротіть час перебування в духовці: 40 хвилин з фольгою плюс 20 хвилин без.

Рис виходить дуже ніжним, а крильця просто тануть у роті. Приємного апетиту в колі близьких людей!