Як тільки з’являються молоденькі кабачки, завжди готую таку закуску: просто, смачно і швидко

А сьогодні хочу запропонувати вам приготувати дуже смачну закуску з молоденьких кабачків. Дізналася цей рецепт кілька років тому, і тепер завжди в сезон кабачків готую таку закуску.

Про це пише Мій Світ, за матріалами Мандаринка

Інгредієнти для приготування:

  • Кабачки молоденькі – 2 шт.
  • Часник – 3-4 зубчики
  • Волоські горіхи – 30 г
  • Лимонний сік – 2 ч. Л.
  • Зелень – кріп або петрушка
  • Сіль за смаком
  • Трохи соняшникової олії для смаження і заправки

Для такої закуски потрібно брати тільки молоденькі кабачки, з перезрілими вже вийде не так смачно. Кабачки миємо й нарізаємо невеликими кубиками, не знімаючи шкірки.

У сковороду наливаємо трохи олії, включаємо вогонь вище середнього, закладаємо кабачки і обсмажуємо їх кілька хвилин, постійно помішуючи. Кабачки поки не солимо, інакше вони почнуть виділяти сік – і вже будуть не смажиться, а тушиться – і скоринки не буде. Кабачки повинні підрум’яниться. Потім вогонь зменшуємо на мінімум, сковороду накриваємо кришкою і обсмажуємо ще хвилини 3-4. І вже тільки потім додаємо сіль.

Тим часом, готуємо заправку: в миску наливаємо 3-4 столові ложки соняшникової олії, вливаємо лимонний сік, видавлюємо через чеснокодавку часник, додаємо дрібно нарізану зелень і подрібнені волоські горіхи, перемішуємо.

Обсмажені кабачки викладаємо з сковороди в миску, вливаємо заправку, перемішуємо. І охолоджуємо. Спробуйте хоч раз приготувати таку закуску – це недорого і дуже смачно, впевнена вам сподобається! Готуйте, пробуйте, Смачного!