Як запекти картоплю щоб вона по-справжньому танула у роті

У духовці запікати картоплю воліють багато господинь. Нарізала, приправила – і в піч. Поки страва готується, спокійно займаєшся салатом. Але як зробити страву не тільки зручною, але і смачною? Ми знаємо, як приготувати запечену картоплю, яка тане в роті, і будемо раді поділитися з вами секретом.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Вподобайка

Складові

  • Картопля – 1 кг
  • Вершкове масло – 4 ст. л.
  • Розмарин – 1-2 ч. л.
  • Морська сіль – 1 ч. л.
  • Курячий бульйон – 250 мл
  • Часник – 3 зуб.
  • Чорний перець (мелений) – дрібка.

Приготування картоплі

Для цієї страви краще всього підійде картопля для пюре. Після приготування всередині вона повинна бути м’якою, навіть пухкою. Очистіть овочі та наріжте їх кружечками близько 2 см завтовшки.

В окремій ємності змішайте розтоплене вершкове масло з висушеним розмарином або чебрецем, морською сіллю і дрібкою перцю. Полийте сумішшю картоплю, перемішайте руками.

Кружечки картоплі в маслі викладіть на невеликій відстані один від одного в форму для запікання. Готуйте їх в розігрітій до 250 ° С духовці 15 хвилин.

Потім переверніть картоплю на іншу сторону, готуйте ще 15 хвилин. Коли рум’яна кірочка вже утворилася, влийте в форму бульйон і додайте слайси часнику.

Запікайте картоплю ще хвилин 15, поки бульйон повністю не вбереться в картоплю. Саме на цьому етапі страва стає ніжною, буквально тане в роті.