За хлібом в магазин можна не ходити! Смачні коржі на сковороді: просто і швидко

Давно хотіла знайти нехитрий рецепт хліба без випічки. І ось знайшла. Трохи підкоригувала і сьогодні хочу з Вами поділитися таким рецептом.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Школа Життя

Вам знадобитися сироватка, яку отримують під час приготування домашнього сиру. Але, Ви можете використовувати і молоко з додаванням води.

Необхідні такі продукти:

  • 700 мл сироватки (або 350 мл і 350 мл води)
  • 1-1,1 кг борошна
  • 2 яйця
  • 1 ст.л. цукру
  • 2 ч.л. сухих дріжджів
  • 1 ч.л. солі

Кількість – 9-10 коржів

Сироватку нагріваємо, приблизно до 30-35 градусів.

Дріжджі необхідно активувати. Вливаємо в них сироватку і додаємо 0,5 чайної ложки цукру і 10 грам борошна.

Добре перемішуємо і даємо постояти протягом 10-15 хвилин.

Як тільки з’явилася реакція, вбиваємо яйця, кладемо цукор, сіль і перемішуємо.

До борошна вливаємо дріжджову суміш, сироватку і замішуємо тісто. В результаті я використовувала 1100 грам борошна.

Тісто, по консистенції має вийти розрідженим.

Накриваємо його плівкою і залишаємо в теплому місці.

Тісто має піднятися двічі. Тепер можна готувати самі коржі.

Для зручності, з тіста робимо джгут, і вже його розділяємо на частини. З кожного шматочка робимо кулю. У мене вийшло 9 штук.

За хлібом в магазин можна не ходити! Смачні коржі на сковороді: просто і швидко

З кожної кулі формуємо коржик і обсмажуємо з двох сторін на гарячій сухій сковороді до підрум’янювання.

За хлібом в магазин можна не ходити! Смачні коржі на сковороді: просто і швидко

Готові коржі змащуємо вершковим маслом або соняшниковою олією.

За хлібом в магазин можна не ходити! Смачні коржі на сковороді: просто і швидко

У мене виходить 9 коржів. Цілком достатньо, щоб нагодувати велику сім’ю.

Мої діти проробляють таку хитрість. Розрізають корж навпіл, потім роблять в ньому поздовжній розріз, в який, як в кишеню, можна покласти сир, ковбасу, зелень, в загальному хто що любить.

Ідеально підходять для ситного сніданку.